loader

Hlavní

Prevence

Baziron - pomoc s akné

Krém proti akné Baziron má komedolytický a dobrý protizánětlivý účinek, potlačuje tvorbu kožního mazu. Vyrábí francouzská společnost Laboratoires Galderma.

Baziron - pomoc s akné

Anna »17. června 2015, 16:55

Název léčivého přípravku: Baziron

Výrobce: Laboratoires Galderma (Francie)

Aktivní složka: voda benzoylperoxid

ATC: Léky k léčbě kožních onemocnění (D01AE01)

Můj synovec má problém s akné. Vyzkoušel různé alternativní léčby, které mu nepomohly. Lékárně bylo doporučeno koupit Baziron gel. Nyní je rozmazaný dvakrát denně. Podívejme se na výsledky.

Doctorsforum doporučuje:
  • Jaké suroviny se používají pro homeopatická léčiva?
  • Anaferon
  • Bachova esence
  • Rakouská farmaceutická společnost „R. Bittner GmbH“
  • Evalar
  • "Bobotik" pro novorozence z koliky
  • Recenze léčby nemocí
  • Dalatsin
  • Kyselina boritá na akné
  • Použití prednisonu
  • Enterogermina
  • Palin z cystitidy

Re: Baziron - pomoc s akné

Miroslava »17. června 2015, 17:05

Re: Baziron - pomoc s akné

Veronica "17. června 2015, 17:23

Re: Baziron - pomoc s akné

AnnaKh »17. června 2015, 23:22

Re: Baziron - pomoc s akné

Fraulein Angelika »18. června 2015, 07:37

Re: Baziron - pomoc s akné

Irena “19. června 2015, 17:29

Re: Baziron - pomoc s akné

AnnaKh »19. června 2015, 23:12

Re: Baziron - pomoc s akné

pola »20. června 2015, 12:59

Re: Baziron - pomoc s akné

Miroslava "21. června 2015, 16:58

Re: Baziron - pomoc s akné

Lana "21. června 2015, 18:24

Něco rybího. Mluvčí obvykle neprovádí lékař, ale v lékárně na lékařský předpis. A v tomto receptu můžete vidět, které účinné látky.

Aktivní složkou antiseptického přípravku je benzoylperoxid. Lék je distribuován bez lékařského předpisu. Analogy Bazironu zahrnují Bezugreyův krém, Roaccutane, tetracyklinovou mast, Azelik, Skinomax, Finer.

Vlastnosti použití

Použití gelu Baziron je oprávněné k odstranění všech druhů kožních vyrážek:

  • akné, akné;
  • trvalé komedony;
  • počáteční fáze trofických vředů na bérci.

Pokud jde o aplikaci různých léků - kontrola Bazironu, musíte se poradit s dermatologem i kosmetickým lékařem. Nedoporučuje se kombinovat lék s produkty obsahujícími ethanol (například deodorant, parfém).

Nežádoucí účinky

Podle dermatologických recenzí o přípravku Baziron Ac nezpůsobuje předložené antiseptikum při externím použití významné negativní projevy. Zřídka si pacienti všimnou:

  • kožní alergické reakce;
  • zarudnutí;
  • silný pocit pálení, sucho.

Předpis přípravku Baziron na akné se nevytváří v případě osobní přecitlivělosti na benzoylperoxid, těhotenství.

Baziron AS. Návod k použití pro akné, cena, analogy, recenze dermatologů

Akné se v určitých obdobích života vyskytuje téměř u každého. Baziron AS, podle žen, jsou dermatologové předepsáni, aby se zbavili akné. Gel exfoliuje odumřelé částice horní vrstvy epidermis, léčí akné za 7-10 dní, rozjasňuje pokožku. Abyste dosáhli výsledku, musíte znát pravidla pro používání gelu. Informace o kontraindikacích pomohou vyhnout se nepříjemným následkům.

Formulář vydání

Baziron AS je bílá gelová látka. Vyrábí se v různých dávkách hlavní složky. Benzoylperoxid účinně odstraňuje vyrážky. Produkt se uvolňuje v obsahu 2,5%, 5% a 10% této látky, což je podtyp peroxidu vodíku.

Baziron AS s jakýmkoli procentem benzoylperoxidu je balen do zkumavek po 40 g.

Složení

Přípravek obsahuje následující složky:

  • voda;
  • hydroxid sodný;
  • glycerol;
  • propylenglykol;
  • kopolymer kyseliny methakrylové;
  • poloxamer 182;
  • karbomer 940;
  • edetát disodný;
  • dokusát sodný;
  • oxid křemičitý.

Farmakologické vlastnosti

Baziron AS (recenze dermatologů potvrzují materiál popsaný níže) zabraňuje růstu bakterií a stafylokoků, které ovlivňují výskyt akné. Produkt vytváří nepříznivé prostředí pro vývoj mikroorganismů. Vyrážka způsobuje anaerobní patogeny, které umírají v kyslíku.

Baziron AC dodává pokožce molekuly kyslíku, čímž ničí škodlivé organismy.

Prostřednictvím laboratorních studií bylo zjištěno, že po 7 dnech používání gelu počet bakterií klesá o 94%, za 28 dní - o 99%. Gel navíc zlepšuje krevní oběh, řídí práci mazových žláz, zvlhčuje pokožku.

Indikace pro použití

Baziron AS je předepsán pro vyrážky různé závažnosti. Pokud je akné málo, je nutné dát přednost léku s obsahem benzoylperoxidu 2,5%. Pokud akné pokrývá tváře, čelo, musíte si koupit Baziron AC 5%.

Lék s hlavní složkou 10% předepisují dermatologové velmi zřídka, v pokročilých případech a lézí akné na více než 70% obličeje. Je zakázáno kupovat a používat produkt s nejvyšší koncentrací benzoylperoxidu bez konzultace s dermatologem.

Mnoho lékařů souhlasí s tím, že první léčba by měla být prováděna přípravkem Basiron AS s nejnižší koncentrací hlavní složky bez ohledu na počet akné. Pro sekundární léčbu se doporučuje dávka 5%. Proto je důležité navštívit dermatologa pro správný výběr terapeutického režimu..

Kontraindikace pro použití

Je zakázáno aplikovat Baziron AS, pokud jste alergičtí na některou ze složek léčiva. Výrobek nemohou používat děti do 12 let..

Dávkování a způsob aplikace na akné

Baziron AS (recenze dermatologů si můžete přečíst dále) by měl být distribuován na očištěnou pokožku až do úplného vstřebání po ranním probuzení a večer před spaním. Před aplikací produktu je důležité pokožku osušit měkkým papírovým ručníkem. Pokud je vyrážka málo, lze gel nanášet pouze ráno nebo večer..

Baziron AC by měl být používán po dobu 3 měsíců. První výsledky se dostaví po 7-10 dnech pravidelného používání. Během měsíce bude pokožka zcela odstraněna z akné a po 3 měsících bude terapeutický účinek dlouhodobě fixován.

Možnost opakování léčby by měla být projednána s dermatologem. S úplným vymizením vyrážky dříve než 4 týdny, během zbývajícího průběhu léčby, by měl být lék aplikován ne dvakrát, ale jednou denně.

Pro suchou, velmi citlivou pokožku použijte produkt v minimálním množství. Gel se smí používat k profylaktickým účelům na mastnou pleť náchylnou k akné pouze ráno nebo večer po dobu 3 měsíců.

Jak se přípravek Baziron AS používá během těhotenství

Baziron AS (recenze dermatologů naznačují nedostatek laboratorních studií bezpečnosti léku pro těhotné a kojící ženy) mohou ženy používat v poloze pouze tehdy, pokud příznivý účinek pro dívku převyšuje možné riziko pro plod.

Baziron AC má velmi nízkou absorpci kůží, takže prakticky nevstupuje do krevního řečiště. Kvůli nedostatku klinických studií nepíšou výrobci o neškodnosti gelu ve vztahu k těhotným ženám a kojícím matkám.

Riziko vlivu Baziron AS na plod nebo kojence je minimální.

Vedlejší efekty

Nežádoucí účinky přípravku Baziron AS jsou zaznamenány u změn v epidermis. Po vysazení léku zmizí nepříjemné příznaky. Negativní projevy lze rozdělit do několika skupin podle četnosti výskytu..

Nejběžnější reakce jsou:

  • pocit těsnosti;
  • svědění;
  • odlupování;
  • erytém;
  • nepohodlí při palpaci kůže;
  • zarudnutí;
  • hořící.

Zřídka nalezené:

  • intolerance;
  • otok obličeje.

speciální instrukce

Před první aplikací Baziron AC je nutné provést test citlivosti. Kapka produktu se vtře do zápěstí nebo do lokte. Svědění a další vedlejší účinky naznačují nesnášenlivost k jedné nebo více složkám léku. V tomto případě musí být gel opláchnut pod tekoucí vodou. Je přísně zakázáno aplikovat Baziron osobám s alergiemi na kteroukoli ze složek..

Je důležité vědět, že po první aplikaci gelu je možné mírné odlupování pokožky, výskyt zarudnutí během 2-3 dnů a mírný pocit pálení během několika minut po aplikaci. Je důležité sledovat závažnost výše popsaných příznaků..

Při normální reakci těla nepříjemné příznaky zmizí za 2-3 dny a téměř nezpůsobují nepohodlí. V případě alergie na složky Baziron AS se negativní reakce silně projevuje, přináší bolest.

Baziron AS (podle recenzí dermatologů) by se neměl dostat do oblasti očí, na nosní a ústní sliznici. Pokud se prostředek dostane na uvedené oblasti, je třeba je umýt vodou..

Je zakázáno aplikovat Baziron AS na otevřené rány a jiné poškozené oblasti kůže..

Abyste minimalizovali možnost negativních důsledků, neměli byste po aplikaci Baziron AC být na slunci. Terapie Baziron AS se nejlépe provádí v zimní sezóně. Ultrafialové paprsky mohou způsobit pálení a podráždění pokožky.

Když Baziron interaguje s barevnými tkáněmi nebo vlasy, jejich barva se změní nebo dojde ke změně barvy. Baziron AS nemá žádný vliv na funkci mozku. Gel se může nanášet před řízením automobilu nebo před prací s malými částmi..

Interakce

Během léčby drogami je nutné upustit od užívání látek obsahujících alkohol. Lékaři předepisují takové léky na suché akné, odlupují horní vrstvu pokožky. Přípravky obsahující alkohol nelze použít současně s přípravkem Baziron AS.

Lékaři často předepisují léčbu přípravkem Baziron AS spolu s přípravkem Differin. Tento lék hluboce ucpává póry a způsobuje odlupování, což pomáhá rychle se zbavit vrstev epidermis postižených akné..

Předávkovat

Baziron AS (recenze dermatologů a pravidla pro aplikaci přípravku naznačují, že se tento léčivý přípravek může používat výhradně na pokožku) má negativní účinky, pokud je aplikován častěji, než je uvedeno v pravidlech pro používání produktu. Nadměrné používání přípravku Baziron AC nepřinese lepší výsledky a nezrychlí regeneraci.

Příliš časté používání přípravku pouze zvyšuje riziko negativních projevů. Pokud se objeví svědění nebo jiné negativní jevy, přerušte léčbu přípravkem Baziron AS a navštivte dermatologa, který vám předepíše speciální léčbu.

Levné analogy krému Baziron AS

Minimální cena Baziron AS v Rusku je kolem 750 rublů. Cena gelu se prakticky nemění, bez ohledu na koncentraci hlavní složky. Levné masti s podobnými složkami se vyrábějí v Indii, ale v Rusku nejsou zastoupeny..

Benzoylperoxid je součástí spreje Ugresol. Jeho cena je 140-170 rublů. Účinek užívání tohoto léku se dostavuje po 8 týdnech užívání. Nanášení není příliš vhodné, protože se látka dostane na velké plochy pokožky.

Skinoren-gel nemá prakticky žádné vedlejší účinky, po aplikaci je přípustný pouze mírný pocit pálení. Tento lék je považován za mírnější, ale není nižší než účinnost přípravku Baziron AS. Jeho cena je 400-600 rublů.

Proderm je levný ruský analog společnosti Baziron AS. Je účinný pouze proti určité skupině bakterií. Abyste byli efektivní, před použitím přípravku Proderma musíte projít testy, abyste zjistili, které bakterie způsobují vyrážku. Jeho cena je 120-140 rublů. Další analogy vyrábí v USA Persa a Neutrogena.

Podmínky skladování

Baziron AS je skladován po dobu 2 let. Před zakoupením léku je důležité zkontrolovat datum výroby. Expirovaný gel je zakázáno používat.

Baziron AC by měl být uchováván na tmavém místě mimo dosah dětí při maximální teplotě 25 ° C.

Cena drogy v Moskvě, Petrohradu, regionech

názevZemě výrobceLékárnaCena
Baziron AC gel pro vnější použití 2,5%FrancieNeoapteka.ru862 rbl.
Wer.ru785 rbl.
Baziron AC gel pro vnější použití 5%Samson Pharma828 rbl.
ZdravZona819 rbl.

Účinnost nástroje

Vzhled negativních reakcí je často spojen s nesprávným užíváním drogy. Nedostatek pozitivní dynamiky v terapii možná znamená špatnou volbu léku nebo koncentraci hlavní složky. Dermatologové proto doporučují užívat drogu až po individuálním předepisování léku..

Lékaři zaznamenávají pokles počtu a velikosti akné po 7-10 dnech po prvním kontaktu léku s akné. Rychlost nástupu pozitivní dynamiky závisí na intenzitě onemocnění. K dosažení trvalého účinku se nedoporučuje přestat používat produkt dříve než 3 měsíce po prvním použití.

Při správném používání se Baziron AC může zbavit akné

Kromě pozitivních výsledků terapie Baziron AS někdy způsobuje negativní reakce, takže není vhodný pro každého. Často dochází k mírnému odlupování epidermis, výskytu červených skvrn několik dní po zahájení léčby. V tomto případě by měla být pokožce poskytnuta doba na přizpůsobení a použití gelu by mělo být pozastaveno na 1-2 dny..

Aby se zabránilo nepříjemným situacím, nedoporučují dermatologové zahájit léčbu přípravkem Baziron AS před důležitými událostmi..

Recenze dermatologa

Lékaři říkají, že akné lze vyléčit, ale existuje vysoká pravděpodobnost relapsu. Baziron AS by proto měl být vždy po ruce. Pokud se po nějaké době po ošetření objeví nové akné, musíte ošetřit postiženou pokožku tenkou vrstvou, dokud nepříjemné příznaky nezmizí.

Pokud gel přestal zvládat svůj úkol, existuje závislost na hlavní účinné látce. V tomto případě lékař předepíše peelingový kurz nebo jiný kosmetický přípravek, který bude nutné použít společně s Bazironem AS.

Mezi lékaři jsou také odpůrci společnosti Baziron AS. Věří, že akné by mělo být léčeno antibiotiky jako hlavními složkami. Dermatologové vyvracejí konvenční moudrost, že benzoylperoxid může přispívat k výskytu rakovinných buněk. Vědci prokázali, že tato látka není karcinogenní.

Nejsou účinně léčeny příznaky a projevy nemoci, ale její příčina. Chcete-li to provést, před zahájením léčby musíte podstoupit vyšetření a složit příslušné testy. Baziron AC je účinný proti mnoha druhům bakterií, ale ne ve všech případech dokáže vyléčit vyrážku.

Podle dermatologů se pomocí Baziron AS po dobu 3 měsíců můžete úplně zbavit akné. Je důležité nepřerušovat léčbu, jakmile se objeví první výsledky. Abyste dosáhli co nejlepšího účinku, musíte si před prvním použitím prostudovat pokyny a provést test na intoleranci gelu..

Design článku: Olga Pankevich

Baziron as - recenze dermatologů a pacientů

Často se divíte, co znamená název populárního ošetření pleti? A kdo z nás čte složení drogy na zadní straně obalu až do konce? Abychom neupřednostňovali fantazii před zdravým rozumem, ujasněme si, co dáváme na tvář, a snažme se o její krásu a zdraví pokožky. Samozřejmě přilákáme skutečné profesionály a zkušené uživatele, aby nám pomohli..

Složka, o které dnes mluvíme, se v boji proti akné nazývá benzoylperoxid nebo benzoylperoxid. Nejznámější a nejlevnější lék s tímto složením je baziron na akné.

Co je gel Baziron?

Lékárenský přípravek ve formě gelu nebo krému s výrazným antimikrobiálním účinkem. Jeho hlavní složka patří do organické rodiny peroxidů, peroxidů. Je součástí fondů

    od akné, přípravky na bělení pokožky, gely a pasty na bělení zubů, prací prostředky s bělícím účinkem.

Nevypadá to na nic? Ano, je to forma peroxidu vodíku.

Jak to funguje?

Kvůli sebostatickému účinku benzoylperoxidu, bazia

    snižuje sekreci kožního mazu, komedolytický účinek pomáhá čistit a zúžit ústa pórů, antibakteriální účinek zabraňuje množení bakterií.

Jednoduše řečeno, vytváří podmínky, které jsou pro bakterie nemožné. Lék uvolňuje další molekuly kyslíku do podkožní tkáně, kde žijí a aktivně se množí bakterie způsobující akné.

Kmeny bakterií, které způsobují akné, jsou klasifikovány jako anaerobní mikroorganismy. To znamená, že nemají rádi kyslík. Lék je jednoduše zabije, zmenší velikost kolonie a ponechá malou šanci na tvorbu akné..

Co zachází s krémem Baziron

Dermatologové předepisují Baziron k léčbě a prevenci akné. Může být použit při zánětu obličeje a těla. Díky svým vlastnostem zabíjet bakterie je vynikajícím preventivním opatřením.

Kdo potřebuje použít baziron na akné

Benzoylperoxid je přísada bez věku. Může ji použít každý pacient s akné.

Na citlivou, náchylnou k podráždění a odlupující se pokožce se nanáší v minimální dávce.

Anglický dermatolog Somerville považuje lék za ideální pro pacienty s mastnou pokožkou se sklonem k akné.

Kde najít Baziron a analogy

Baziron se prodává přes přepážku, přes přepážku a spolu s dalšími způsoby léčby akné. Analogy Bazironu:

    benzoylperoxid, desquam, proderm, eclaran.

Dermatologové často předepisují režim baziru a jiného léku k léčbě akné, ale je to dobré samo o sobě.

Koncentrace

Baziron gel se prodává s obsahem hlavní složky 2,5%; Pět%; deset%. Pro většinu stačí první dvě možnosti.

Desetiprocentní forma může být účinnější, ale zvyšuje se pravděpodobnost komplikací:

    vzhled sucha, odlupování mikrotrhlin.

Jak často používat basiron

Považuje se za optimální používat basiron dvakrát denně k léčbě a prevenci. Určuje však frekvenci stavu pokožky. Postupujte podle pokynů, které instrukce doporučuje, pokud se objeví podráždění, můžete dávku snížit nebo jedno použití vynechat.

Jak dlouho používat

Akné je léčitelné, ale existuje vysoká pravděpodobnost jejího opakování, takže lék by měl být vždy po ruce. Tímto způsobem můžete udržet situaci pod kontrolou a nenechat ji zhoršit, když se objeví první známky obav. Z preventivních důvodů jej lze používat jednou denně v noci..

Pokud dojde k takzvané toleranci nebo závislosti, mělo by být gelové ošetření kombinováno s exfoliací (peelingem) pomocí speciální houby nebo kartáče na obličej.

A nakonec málo známá skutečnost a obyčejný mýtus.

Mnoho lidí neví, že peroxid může zanechávat skvrny na oblečení..

Častým mýtem je, že benzoylperoxid souvisí s rakovinou. Vědci tyto fámy vyvracejí, látka není karcinogenní.

Hodnocení zákazníků

Pokyn neslibuje zázraky: při systematickém používání se účinek dostaví za měsíc, trubka by měla stačit na tři. Většina si všimne zdokonalení do týdne. Ale jsou i takoví, kteří jsou zklamaní. Možná drogu nedali šanci?

Co říkají kosmetičky

Mezi odborníky na Baziron se recenze také liší:

    někteří ji považují za zbytečnou drogu, jiní uznávají její účinnost a začleňují ji do komplexních kosmetologických schémat.

Mezi odpůrci jeho použití jsou ti, kteří věří ve správnost léčby akné antibiotiky a v basiru vidí příčinu strašných jevů - kontaktní dermatitidu..

Zastánci drogy doporučují kombinovat ji s profesionální péčí o léčbu lokalizovaných vyrážek. V kombinaci s diferinem (retinovým lékem) se používá ke stimulaci odlupování a čištění pórů.

Každému, kdo trpí obtížně léčitelným akné, se doporučuje spojit se s dermatologem, u kterého si můžete být jisti úspěchem..

4 KOMENTÁŘE

  1. Olesya Parkhomenko 7. dubna 2019 v

Hydratační krém pomáhá při odlupování a suché pokožce po mytí a musí být aplikován ihned po vstřebání mydla. Měl jsem stejný problém (a pokožka je sama o sobě docela suchá), ale poté, co jsem to začal dělat s krémem, všechny problémy skončily. A s akné je Baziron nejlepší v boji.

Z basironu se kůže hodně odlupuje. A vzhledem k tomu, že ji již mám příliš citlivou, je to pro mě obecně kontraindikováno. Zerkalin mi vyhovuje lépe. Doporučil bych to každému, kdo má citlivou pokožku.

Co je to za analogii? Zerkalin je antibiotikum.
Baziron není antibiotikum, jeho hlavní účinnou látkou je benzoylperoxid, který není návykový a nemá nic společného s antibiotiky. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že mi basiron na akné pomohl dobře. Nyní se objevují velmi zřídka, ale pokud najednou, pak několikrát potřete pupínek a všechno zmizí.

Zerkalin je jako analoga Bazironu. Pouze je to téměř dvakrát levnější. A co se týče efektivity, není vůbec nižší než Baziron.

Řada specializované kosmetiky "Baziron Control": recenze dermatologů

Unavený z akné a žádný lék pomáhá? Poté se musíte obrátit o pomoc na řadu Baziron Control. Prostředky se nejen zbaví akné, ale také vyhladí pokožku, odstraní komedony, osvěží obličej a v budoucnu zabrání vzniku akné..

O Galdermě

Společnost vyrábí dermatologické přípravky od roku 1981. Je dceřinou společností společností Nestlé a L'Oreal. Poskytuje svým zákazníkům vysoce kvalitní lékařskou kosmetiku, která prošla všemi klinickými testy. Výrobky jsou schváleny světovými dermatology.

Výrobky společnosti Galderma vstoupily na ruský trh v roce 2002, kde zaujímaly silnou pozici mezi farmaceutickou řadou..

Rozsah společnosti je obrovský. Zvláště vyniká řada produktů Baziron Control. Výrobky jsou určeny k péči o pleť se sklonem k akné. Má status léčivé kosmetiky. Obnovuje a udržuje pokožku po ošetření akné. Zabraňuje budoucím akné. Používá se k prevenci akné.

Akce finančních prostředků

„Baziron Control“ je řada léčivých přípravků pro boj s akné. Finanční prostředky by měly být použity komplexně. Účinek jednoho léku tedy zvýší funkce druhého a výsledek předčí všechna očekávání..
Působení komponent v Baziron Control je zaměřeno na:

  • snížení mastnoty pokožky;
  • odstranění mastného lesku;
  • zvlhčení všech vrstev pokožky;
  • zlepšení pleti;
  • ochrana před slunečním zářením;
  • zbavit se černých teček;
  • důkladné čištění pokožky.

Lékařská kosmetika je nekomedonální a neanegenní. Vytvořeno speciálně pro ty, kteří mají problémovou pleť. Může být použit samostatně nebo v kombinaci s jinými léky k léčbě akné.

Řada prostředků „Baziron Control“

Pro péči o pleť se sklonem k akné odborníci doporučují používat ne jeden produkt, ale celou řadu. V tomto případě bude účinek kosmetických opatření na epidermis účinnější..

Řada Baziron Control se skládá z následujících produktů:

  • Čisticí gel "Redukující mastnou pleť". Obsahuje tři aktivní složky - výtažky z listů aloe, kaštanu koňského a měsíčku lékařského. Bez mýdla, lipidů a alkoholu. Akce je zaměřena na zlepšení celkového stavu dermis, její hydratace. Kromě toho má protizánětlivé a antioxidační účinky.
  • Pleťové mléko. Aktivními prvky jsou: laurylsulfát sodný, propylenglykol, stearyl a cetylalkoholy. Lék nevysušuje pokožku a nezpůsobuje podráždění. Má zvlhčující vlastnosti.
  • Uklidňující čisticí gel. Složení obsahuje přírodní složky (aloe vera, měsíček) a speciální hypoalergenní vzorec. Účinně čistí pokožku a proniká hluboko do pórů. Zvlhčuje a změkčuje.
  • Hydratační krém na obličej. Obsahuje Parsol 1789, oktokrylen, cyklomethikon, dizropyladibát, glycerin. Změkčuje dermis. Chrání před slunečním zářením. Udržuje hydrataci pokožky po dobu 8 hodin.
  • Kartáč na obličej „Proti černým bodům“. Obsahuje: bambucké máslo, rýžový extrakt, hliníkové částice. Odstraňuje komedony, hluboce čistí póry, snižuje obsah oleje. Má antimikrobiální, komedolytické a protizánětlivé vlastnosti. Stimuluje krevní oběh, který nasycuje buňky kyslíkem a podporuje pronikání drogy dovnitř.

Řada Baziron Control se používá k péči o problematickou pleť. Používají se také v první fázi léčby akné, kdy si dermis zvykne na léky. Aplikujte léčivou kosmetiku uprostřed léčby akné, abyste odstranili nežádoucí účinky, jako je zarudnutí, odlupování a podráždění. Doporučuje se jako podpůrný a preventivní produkt pro pleť náchylnou na akné.

"Baziron Control": návod k použití

Před použitím léčivé kosmetiky si musíte pečlivě přečíst pokyny, protože existují kontraindikace.

Gel na mytí akné se používá dvakrát denně. Naneste na vlhkou pokožku obličeje, masírujte 1-2 minuty a poté opláchněte vodou. Lotion se používá po gelu Baziron Control (uživatelské recenze potvrzují, že matuje, snižuje mastnou pleť, stahuje póry), který se nevymyje. Před nanesením dalšího přípravku počkejte, až se krém zcela vstřebá do pokožky. Dále přichází zvlhčující krém na obličej SPF 15. Vhodný pro jakýkoli typ pleti. Aplikuje se 2-3krát denně na dobře vyčištěnou pokožku obličeje. V kombinaci s jinými léky (léky) by měl být použit 40-60 minut po aplikaci oponenta.

Kartáč na obličej by měl být používán dvakrát týdně. Před aplikací léku byste se měli ujistit, že na obličeji nejsou žádné zánětlivé procesy. Výrobek se nanáší hladkými pohyby na obličej a krk, vyhýbá se oblasti očí a po malém promasírování pokožky se omyje.

Kosmetická řada pomáhá eliminovat účinky léčby akné. Důkladně čistí dermis a zvyšuje citlivost pokožky na léky.

Pros použití kosmetické linky

Z čeho se skládá řada Baziron Control, vysvětluje popularitu léčivé kosmetiky. Je určen k péči o pleť se sklonem k akné. Má následující výhody:

  • obsahuje přírodní složky;
  • zadržuje vlhkost uvnitř buněk, zvlhčuje ji;
  • normalizuje mazový a tukový metabolismus;
  • má protizánětlivé, antiseptické a antimikrobiální účinky;
  • eliminuje suchost a podráždění;
  • změkčuje dermis;
  • chrání pokožku před škodlivými účinky slunečního záření;
  • obnovuje pokožku po ošetření;
  • důkladně čistí pokožku;
  • zabraňuje vzniku akné;
  • zlepšuje pleť a celkový stav pokožky.

Produkty jsou navíc ekonomické, nezpůsobují alergie, jsou účinné a snadno se používají. Získejte velké množství pozitivních recenzí od dermatologů.

Péče o pleť v kombinaci s gelem Baziron AS

Léčba akné se neomezuje pouze na výběr určitých léků, ale je prováděna komplexním způsobem. Dobrý výsledek je dán kombinovaným použitím řady prostředků „Baziron Control“ a gelu „Baziron AS“. Tato kosmetická událost zahrnuje tři fáze:

  1. Očista. Mastnou nebo normální pleť je třeba očistit čisticím gelem Reducing Oily Skin Cleansing Gel, zatímco suchá a citlivá pokožka by měla být uklidňující. Čisticí krém se používá jak po umytí, tak k odstranění make-upu a odstranění nečistot z pokožky..
  2. Léčba. Aplikuje se na pokožku "Baziron AS" pro mastnou a normální pleť v koncentraci 5%, pro suchou - 2,5%. Zpočátku může lék způsobit nežádoucí účinky ve formě podráždění, zarudnutí a odlupování kůže. Gel odstraňuje 94% patogenních bakterií Propionibacterium acnes, které vyvolávají zánět a výskyt akné.
  3. Hydratační. Problémová pokožka, stejně jako každá jiná, potřebuje zvlhčení a ochranu před negativními účinky ultrafialového záření. Proto byste v konečné fázi měli používat zvlhčující krém na obličej SPF 15.

Ne každá léčba akné má požadovaný účinek. To je způsobeno skutečností, že k léčbě akné musí být používán lék, nejlépe v kombinaci s profesionální kosmetikou.

Cena léků na akné

Cenová politika samostatně užívaných prostředků „Baziron Control“ pro akné je přibližně stejná a pohybuje se kolem 500 rublů. Nákup v online lékárně bude dražší, protože za dodání zboží budete muset zaplatit více.

Kde mohu koupit?

Sériové i jednotlivé výrobky si můžete zakoupit v lékárně a přes internet. Nákup v lékárně je bezpečnější, protože tam je klient chráněn před paděláním, zejména proto, že v souladu s nařízením vlády Ruské federace č. 55 z 1. 1. 1998 nelze léčivou kosmetiku vyměnit ani vrátit.

Zpětná vazba od klientů a dermatologů

Série Baziron Control (recenze dermatologů tvrdí, že produkty účinně bojují proti akné, zlepšují pokožku, uzdravují ji) způsobily mnoho kontroverzí. Někteří uživatelé poukazují na choulostivé účinky těchto produktů. Říká se, že na rozdíl od Baziron AS pokožku tolik nevysušují. Hydratujte po celý den. Odstraňte zarudnutí a odlupování. Gel na dobré mytí čistí pokožku, mírně zužuje póry, zabraňuje nadměrnému mastnotě. Matuje, odstraňuje mastný lesk.

Scrub "Baziron Control" z černých teček (recenze dermatologů tvrdí, že pomáhá dát do pořádku problémovou pokožku a dobře čistí pokožku, kterou opakovaně pozorují u svých pacientů) vylučuje komedony. Působí jemně a nepoškozuje pokožku. Pacienti tvrdí, že přítomnost pevných částic v ní není cítit. Je však třeba poznamenat, že pravidelné používání drhnutí vyrovnává úlevu pokožky. Odstraňuje odlupování a zarudnutí po první aplikaci.

Negativní recenze samozřejmě také probíhají, jedná se o přirozený jev. Mluví o zbytečnosti finančních prostředků. Mnoho lidí říká drogy obyčejnými a nestojí za peníze. U některých se obsah tuku v obličeji nesnížil, ale naopak se zvýšil a vyvolal vznik nové vlny akné. Je třeba poznamenat, že po nanesení zvlhčovače je obličej pokrytý lepkavým nepropustným filmem, díky němuž si chcete obličej umýt co nejdříve.

Pozornost si bezpochyby zaslouží řada Baziron Control. Všechny léky jsou klinicky testovány a navrženy tak, aby pomohly lidem vyrovnat se s akné a zcela změnit jejich životy.

Aplikace a cena Baziron AS a recenze spotřebitelů

Jakékoli projevy akné na pokožce dobře reagují na léčbu, ale někdy to vyžaduje dlouhou dobu. Musíte být trpěliví, zbavit se akné na obličeji není hlavním cílem, je důležitější zbavit se vnitřní příčiny, která způsobuje opakované vyrážky na pokožce obličeje a dalších oblastech.

  • Účinný lék Baziron AS
    • Výrobce
    • Koncentrace léku
    • Složení složek léčivého přípravku
  • Působení Bazironu na pokožku
    • Terapeutický léčivý účinek
    • Prevence akné
  • Vlastnosti drogy
    • Předávkování, kontraindikace a vedlejší účinky
  • Místo nákupu drogy
  • Náklady na lék na akné Baziron

Vnější projevy onemocnění ve formě akné a akné jsou nebezpečné, protože při dlouhodobém ignorování tohoto problému se v místě vyrážky objevují jizvy, které často vedou k neatraktivnímu vzhledu. Aby se zbavili účinků akné ve formě jizev, neobracejí se ke kosmetologům, ale k plastickým chirurgům.

Akné a pupínky na obličeji poškozují náladu milionů teenagerů po celém světě. V dospívání, v souvislosti s nástupem zrání, začínají pracovat mazové žlázy pod povrchem kůže, ucpávají se póry, což vede ke vzniku zaníceného akné. Ale nejen puberta provokuje akné, v dětství a stáří se objeví vyrážka na obličeji.

Ženy i muži trpí stejně. Spravedlivé pohlaví je náchylné k hormonálním změnám během menstruačního cyklu a silná mužská těla pociťují poruchy kvůli nadměrně produkovaným hormonům.

Účinný lék Baziron AS

Výrobce

Farmaceutická společnost GALDERMA Laboratories sídlí ve Francii. Společnost získala uznání pacientů s vydáváním kvalitních a osvědčených léků. Lékařský gel Baziron AS vyrábí koncern již déle než rok, podle recenzí je účinnou pomůckou při léčbě akné.

Koncentrace léku

Lék má gelovou strukturu, ale recenze jej někdy mylně definují jako mast. Jedná se o stejný lék, který se liší v různých koncentracích účinné látky, která se měří v procentech:

  • Bazron 2,5 - lék obsahuje látku ve složení 2,5%;
  • Baziron 5 - gel obsahuje 5% účinné látky;
  • Baziron 10 - léčivo ve složení má 10% koncentraci látky.

Různá koncentrace účinné látky poskytuje stejný terapeutický účinek, liší se stupněm závažnosti v závislosti na procentech. Pro silnější projevy akné a delší období vyrážek zvolte lék s vyšší saturací účinné látky.

Složení složek léčivého přípravku

Aktivní složkou léčiva je benzoylperoxid, procento v názvu označuje obsah v miligramech na 1 g hmotnosti gelu. Například Baziron 2.5 obsahuje 25 mg na každý gram celkové hmotnosti, podobně jako obsah aktivního benzoylperoxidu v přípravcích s jiným číselným názvem.

Pro rovnoměrné promíchání všech složek léčivého gelu se používají pomocné složky léčiva, které také slouží k úplnému vstřebání gelu na povrch kůže. Léčivý gel Baziron AS obsahuje látky:

  • karbolen 940;
  • edetát disodný;
  • propylenglykol;
  • hydroxid sodný (hydroxid sodný);
  • roztok koloidního bezvodého křemíku;
  • kopolymer akrylát;
  • glycerol;
  • poloxamer 182;
  • destilovaná voda.

Baziron AS s různými koncentracemi účinné látky se prodává v tubách po 1 gramu.

Působení Bazironu na pokožku

Lék se aplikuje pouze externě, proto uživatelské recenze říkají, že v lidském těle nedochází k žádným vnitřním biologickým změnám. Po kontaktu s pokožkou přechází benzoylperoxid do stadia kyseliny benzoové, která proniká hluboko do vrstvy pokožky a má terapeutický účinek. Další cesta látky spočívá v absorpci krevními cévami a vylučování z těla ledvinami v původní formě.

Recenze spotřebitelů naznačují, že testy neprokázaly akumulaci látky v krvi a kůži. Droga působí lokálně a nemá žádný obecný účinek. Benzoylperoxid a následně kyselina benzoová aktivně působí na zničení mikrobů Staphylococcus epidermidis a skupiny Propionibacterium acnes. Lék je podle pacientů schopen potlačit aktivní tvorbu kožního mazu, saturovat povrchové tkáně kyslíkem a má keratolytický účinek..

Terapeutický léčivý účinek

  • Aplikujte lék na zbavení se akné a černých teček na povrchu pokožky. Lék není účinný při léčbě komedonů, ale zabraňuje jejich tvorbě. Nezdravuje jizvy po dlouhotrvající vyrážce po akné, ale snižuje jejich projevy v důsledku aktivního nasycení pokožky kyslíkem a v důsledku toho rozsáhlých procesů obnovy.
  • Schopnost gelu dodávat kyslík do hlubokých vrstev kůže učinila použití léčiva účinným pro hojení trofických vředů na nohou během křečových žil v nohou. Vředy jsou výsledkem špatné výživy oblastí pokožky v důsledku nedostatečného zásobení krví. Gel Baziron AS zlepšuje výživu tkání, zvyšuje krevní oběh a urychluje hojení vředů.
  • Gel má širokou škálu účinků na kůži a akné, které se objevily. Recenze hovoří o zvýšeném protizánětlivém účinku. Lék pomáhá snižovat produkci podkožního tuku a přebytek již vytvořeného se vstřebává. Tato akce zastaví ucpávání pórů a sníží počet černých teček na pokožce. Aktivní účinek na stafylokokové a hnisavé bakterie umožňuje podle recenzí spotřebitelů účinně se zbavit akné a zabránit rozšířenému výskytu nových.
  • Kromě ničení bakterií má kyselina benzoová po několika aplikacích omlazující účinek, glycerin obsažený v přípravku zajišťuje zvlhčení a změkčení pokožky. Výrazný antioxidační účinek zabraňuje stárnutí pokožky a oddaluje dobu jejího přirozeného vyhynutí.

Prevence akné

Lék působí ve všech fázích nástupu a růstu akné, potlačuje předurčující faktory pro vznik nových černých teček a akné. Působení gelu Baziron AS se projevuje následujícím účinkem na tělo:

  • zabíjí zánětlivé hnisavé a stafylokokové mikroorganismy, které způsobují akné;
  • zastavuje průběh zánětu
  • snižuje mastnost pokožky;
  • neposkytuje příležitost pro tvorbu komedonů a jizev po akné;
  • podporuje odstranění zastaralého buněčného epitelu, což výrazně zlepšuje vzhled pokožky.

Kyselina benzoová může snížit obsah mastných kyselin v tuku, což mění koncentraci a složení podkožního tuku. Baziron mění kvalitu tuku, ale to nijak neovlivňuje množství sekrece produkované žlázami. Gel obsahuje akrylový kopolymer, který adsorpcí pomáhá snižovat množství tuku. Tento dvojí účinek vede k tomu, že se velikost mazové žlázy zmenšuje a postupem času se produkce mazu spontánně snižuje..

Schopnost zabránit tvorbě komedonů se projevuje v keratolytickém působení léčiva na základě destrukce spojení mezi akné zátkou a otvorem v ucpaném póru. Zátka je tvořena nadrženými šupinami a podkožním tukem. V póru je korek spolehlivě držen díky lepení s obsahem vitální aktivity bakterií. Lék ničí nadržené šupiny a připojovací film, čímž uvolňuje póry pokožky a zabraňuje vzniku komedonů.

Vlastnosti drogy

Gel se používá v tenké vrstvě a nanáší se na očištěnou a suchou pokožku. Aktivní doba látky je asi 12 hodin, takže musíte drogu užívat dvakrát denně. Naneste gel v kruhových, mírně přitlačujících kruzích a vtírejte do povrchu. K vypláchnutí gelu je vhodný jakýkoli hygienický prostředek, mýdlo a voda nebo kosmetické čisticí mléko..

Lék by neměl být aplikován na poškozenou pokožku s ranami, protože se nedoporučuje používat produkt před návštěvou míst na přímém slunečním světle. Po nanesení gelu jsou postižená místa namazána zvlhčovači a krémy bez alkoholových přísad, které nepříjemně vysušují podrážděnou pokožku.

Aby se terapeutický účinek plně projevil, musí být lék používán nepřetržitě po dobu nejméně tří měsíců, ale první zjevné výsledky jsou pozorovány po 30 dnech užívání. Tříměsíční kurz nám umožňuje hovořit o konsolidaci výsledků a přetrvávajícím protizánětlivém účinku.

Začátek léčby během prvních čtyř týdnů se provádí pomocí gelu s koncentrací 2,5%, poté přecházejí na lék se silnější koncentrací. Gel Baziron AS - 10 by měl být používán v posledním období léčby, pokud je akné obtížně léčitelné a je prodloužené.

Baziron AC se používá jako jediná léčba akné a červeného akné. Ve zvláště závažném případě, pokud dojde k přetrvávající remisi, se doporučuje (na doporučení lékaře) přidat k léčbě antibiotika nebo hormonální léky. O použití takové komplexní léčby rozhoduje lékař po výzkumu v laboratoři analýz. V případě potřeby se léčba Bazironem opakuje.

Předávkování, kontraindikace a vedlejší účinky

Aplikace léku na pokožku může způsobit podráždění, svědění a pocit pálení. Pokud k tomu dojde, je třeba drogu vysadit. Nedovolte, aby se gel dostal do očí, nosu a úst. Pokud k tomu dojde, omyjte kontaktní místa velkým množstvím vody po dobu 5 minut.

Použití gelu ve velkém množství může způsobit výrazné podráždění pokožky. Doporučuje se používat symptomatické léky nebo nepoužívat gel po dobu jednoho nebo dvou týdnů k obnovení pokožky. Pokud jsou na povrchu malé problémové oblasti nebo jednotlivé červené akné, naneste gel pouze na oblast zarudnutí, bodově nebo selektivně na skvrny na akné. Je povoleno ředit lék vodou, některé recenze říkají, že účinek je v tomto případě zesílen.

Kontraindikací pro použití gelu je věk dítěte do 12 let, doba těhotenství matkou a doba kojení. Baziron nemůžete použít v případě alergické reakce na kteroukoli složku gelu.

Nežádoucí účinky, jako je podráždění a suchost pokožky, jsou extrémně vzácné. Při používání gelu se kontaktní dermatitida může objevit ještě méně často. Analogy léku Baziron AS jsou léky k léčbě akné, které mají ve svém složení podobné chemické složky za dostupnou cenu. Tento léčivý přípravek je Eklaran v koncentraci 5 a 10% pro vnější použití..

Většina uživatelů zanechává pozitivní recenze na použití gelu Baziron AC k léčbě akné a akné. Někteří lidé používají drogu k odstranění akné, které nepatří do kategorie akné vulgaris, ale má ve své podstatě úplně jinou povahu. V takových případech je nutné použít jiné aktivní léky. Takové případy negativních recenzí se nacházejí na internetu. Někteří lidé nemají rádi suchou pokožku, jiní si stěžují na to, jak dlouho trvá dosažení trvalého účinku.

Místo nákupu drogy

Baziron AS patří k lékům a prodává se na webových stránkách lékáren nebo v lékárnách v městských a venkovských oblastech. Můžete si jej koupit bez lékařského předpisu. Při nákupu se doporučuje zkontrolovat obal léku. Gel v roztrhaném obalu nelze zakoupit. Porušení nejen krabičky, ale také poškození tuby vede ke ztrátě léčebného účinku a lék se stává jednoduše neúčinným.

Důležitým efektem je datum expirace vyznačené na obalu, které je tři roky od data vydání. Gel by měl být skladován za standardních podmínek na suchém a tmavém místě, při teplotě nepřesahující 25 ° C.

Náklady na lék na akné Baziron

Cena bude stanovena v závislosti na obsahu účinné látky v přípravku a místě prodeje v regionech nebo na internetových zdrojích. Gel vyrábí pouze jedna farmaceutická společnost, proto je zdražování podobných léků diktováno pouze politikou farmaceutického skladu. Cena v Rusku pro Baziron AS - 5 je až 700 rublů, 10% koncentrace bude mít cenu až 800 rublů. Cena těchto léků na Ukrajině je 400, respektive 500 hřiven.

Recenze: Akné se mi objevilo na tváři ne starší než 14 let a v současné době mám 26 let. Červené akné se ne vždy objeví, ale neustále jsou přítomny místní oblasti černých teček, které se postupně zanícují a transformují se na zanícené akné. Na čele a tvářích se objevují pustulární záněty.

Vyzkoušel jsem spoustu léků a lidových receptů na akné a akné, byl jsem léčen na červy a užíval jsem hormonální léky na radu lékaře. Jakmile jsem začal používat Baziron, došlo k problému s podrážděním a suchostí pokožky, ale rychle jsem našel způsob expozice ve formě aplikace mokrého krému, který jsem aplikoval po každém použití produktu.

Výsledek, který se objevil po třech týdnech, mě potěšil svou účinností, abscesy se přestaly objevovat v místě pórů ucpaných černými tečkami. A vzhled temnoty vystřídal krásnější pohled na zdravou pokožku. Tvář je hodně vyčištěná, dokonce není nutné ani použití tónovacích prostředků.

Zpětná vazba: Stejně jako všichni adolescenti se problémy s obličejem projevily v 7. ročníku, kdy jsem naopak chtěl mít atraktivnější vzhled, bohužel! Zpočátku bylo akné málo, ale pak se jejich vzhled výrazně změnil, tváře byly hojně pokryty zarudnutím, proložené černými tečkami velkých i malých velikostí. Mnoho produktů je inzerováno na internetu, nebojím se říci, že jsem většinu z nich vyzkoušel za tři roky. Ale pupínky stále přicházely a nebylo z nich úniku.

Moje sestra z Novosibirsku mě donutila zkusit Baziron. Je starší a má s touto mastí pozitivní zkušenosti. Nic jsem nevěřil, ale topící se chytil za brčka. Nevěnoval jsem pozornost suchu a pálení, dychtil jsem po výsledku. A přišlo to rychle. Po aplikaci gelu po dobu dvou týdnů jsem začal vidět některá vylepšení. Teď ho používám měsíc, každý den jsem stále šťastnější a stojím před zrcadlem. Díky lékařům za tak úžasný lék.!

Posudek: Moje neustálé chyby při vymývání všech pupínků na tváři vedly k rostoucí oblasti problémů s akné. V tomto zármutku mi pomohl skvělý gel Baziron AC, který jsem koupil v 50% koncentraci. Po aplikaci za dva týdny polovina akné zmizela, ale moje radost byla, že ostatní se začaly objevovat mnohem méně. Bojovala jsem se suchou pokožkou pomocí dětského krému, takže mi kamarádka poradila, abych se vyhnula podráždění. Ale pravděpodobně mám tvrdou pokožku, protože jsem takové podráždění nepozoroval..

Baziron AS: levné analogy a způsoby použití pro akné

Mnoho lidí se často musí uchýlit k užívání léků k odstranění kožních problémů. V dnešní době mohou lékárny poskytovat velké množství speciálních léků, jejichž činnost je zaměřena na eliminaci akné..

Jedním z nejčastěji používaných je Baziron AS, jehož návod k použití je přiložen v balení. Pokyny vyžadují podrobné seznámení, aby se snížilo riziko nežádoucích účinků a předávkování.

Baziron AC gel

Lék Baziron AS, vyvinutý odborníky pro rychlé a účinné odstranění problémů, které mají tendenci se tvořit na mastné pokožce a v případě selhání hormonální rovnováhy člověka.

Akce společnosti Baziron AS je zaměřena na boj proti všem typům vad, včetně akné..

Léčivý gel Baziron AS se používá ke snížení zánětlivých procesů a také k čištění pórů od bakterií, které se tvoří v důsledku hromadění tuku.

Pravidelné používání přípravku proniká hluboko do vrstev epidermis a eliminuje příčiny akné v počátečních fázích. Působení léku také umožňuje normalizovat sekreci kožního mazu a snižuje lesk pokožky..

Baziron AS je velmi často předepisován specialisty pacientům, kteří trpí kožními defekty v důsledku hormonálních poruch.

Složení a forma uvolnění

Léčivo Baziron AS se vyrábí ve formě gelu, který se rovnoměrně rozkládá po pokožce a má terapeutický účinek.

Kromě gelu na ošetření pokožky si můžete zakoupit následující formy produktu:

  • Lotion AS na čištění obličeje od mazu;
  • Prostředky na mytí Baziron AS;
  • Kartáč na hluboké čištění Baziron AS;
  • Krém Baziron AS.

Léčivý přípravek má následující složení:

  • Benzoylperoxid;
  • Glycerol;
  • Akrylátový kopolymer;
  • Karbomer;
  • Poloxamer;
  • Křemík;
  • Čištěná voda;
  • Propylenglykol;
  • Hydroxid sodný.

Nejpropustnější složkou je však benzoylperoxid.

Gel pro ošetření problémové pokožky je k dispozici v následujících formách:

  • Gel pro vnější použití 2,5%;
  • Gel pro vnější použití 5%;
  • Gel pro vnější použití 10%.

Indikace pro použití

Odborníci doporučují používat léčivou látku k odstranění následujících problémů:

  • Akné růžovka;
  • Akné;
  • Akné s hnisavými formacemi;
  • Akné;
  • Černé skvrny;
  • Skvrny po odstranění akné;
  • Komedony;
  • Vnitřní akné;
  • Narušení mazových žláz;
  • Acne vulgaris;
  • Hormonální kožní vyrážky;
  • Seboroická dermatitida.

Mechanismus účinku

Lék se používá pouze k externí aplikaci.

Aktivní složky látky mají tendenci pronikat hluboko do vrstev pokožky a přeměňovat se na kyselinu benzoovou.

Působení tohoto typu látky eliminuje příčiny zánětlivých formací a má terapeutický účinek na pokožku..

Správná aplikace eliminuje bakterie, které se tvoří v pórech v důsledku vysoké sekrece kožního mazu.

Benzoylperoxid blokuje další poškození zdravých oblastí epidermis a spouští přirozený proces opravy buněčných membrán.

Působení aktivních složek odstraňuje odumřelé buňky, které velmi často ucpávají póry epidermis a přispívají k výskytu černých teček a akné..

Proč je Baziron AC účinný proti akné?

Léčivý gel je široce předepisován odborníky k odstranění skvrn na problémové pokožce. To je způsobeno velkým množstvím benzoylperoxidu obsaženého v produktu..

Díky této složce je ovlivněna sekrece mazových žláz, díky níž klesá sekrece tuku, pokožka začíná přijímat více kyslíku.

Použití Baziron As vám umožní dosáhnout následujících úkolů:

  • Zlepšuje přísun kyslíku do vrstev epidermis;
  • Zahájí se přirozený proces regenerace epidermálních buněk;
  • Přispívá ke zúžení pórů, v důsledku čehož dochází k eliminaci jizev;
  • Zánětlivý proces je snížen;
  • Normalizace fungování mazových žláz;
  • Zvlhčování pokožky;
  • Odstranění choroboplodných zárodků;
  • Šíření mikrobů do zdravých oblastí je blokováno;
  • Čištění pórů;
  • Vysychá hnisavé útvary;
  • Odstranění odumřelých buněk epidermis;
  • Podporuje resorpci komedonů;
  • Odstraňuje toxiny z pokožky.

Návod k použití

Při používání přípravku se doporučuje konzultovat s odborníkem, který správně určí typ gelu a předepíše nejúčinnější způsob léčby.

Zde je několik jednoduchých pravidel pro používání gelu:

  • U těch pacientů, kteří produkt používají poprvé, se doporučuje zahájit léčbu gelem obsahujícím 2,5% účinné látky;
  • Před aplikací je nutné pokožku důkladně vyčistit pomocí speciálních antibakteriálních čisticích prostředků;
  • Gel rovnoměrně rozetřete po problémové oblasti pokožky;
  • Náprava se aplikuje dvakrát denně, ráno a večer;
  • Průběh léčby je až tři měsíce. Průběh závisí na závažnosti onemocnění a je předepisován dermatologem individuálně.

Aplikace během těhotenství a kojení

Nedoporučuje se užívat drogu během těhotenství a kojení. Účinné látky mají tendenci pronikat placentou a mají negativní vliv na zdraví plodu.

Užívání léku během laktace se přenáší na dítě spolu s mateřským mlékem.

Použití u dětí

Používání Baziron AS do 12 let je zakázáno.

V ostatních případech je předepsána individuální metoda léčby v závislosti na složitosti onemocnění. V případě malého počtu zánětlivých útvarů na pokožce se doporučuje aplikovat prostředek bodovou metodou jednou denně..

Kontraindikace

Použití přípravku Baziron AC k eliminaci akné je zakázáno v následujících případech:

  • Věk do 12 let;
  • Kojení a těhotenství;
  • Individuální nesnášenlivost ke komponentám;
  • Přítomnost ran a popálenin na pokožce;
  • Alergické reakce.

Vedlejší efekty

Lidské tělo ve většině případů dobře snáší účinek léčiva na kůži a prakticky nezpůsobuje výskyt vedlejších účinků.

Mohou však nastat jednotlivé případy, kdy:

  • Zčervenání kůže v místě aplikace gelu;
  • Odlupování;
  • Svědění a pálení;
  • Alergické vyrážky ve formě malého červeného akné;
  • Zvýšená suchost pokožky;
  • Bolest hlavy;
  • Nevolnost.

Pokud se vyskytnou jakékoli nežádoucí účinky, přestaňte používat a poraďte se s lékařem.

speciální instrukce

Před použitím drogy se musíte podrobně seznámit se zvláštními podmínkami používání Baziron AS:

  • Pokud se během léčby objeví alergické reakce, doporučuje se přestat používat léčivou látku, protože se může zvýšit přítomnost zánětlivých formací;
  • V případě výskytu kožních lézí je zakázáno používat Baziron AS;
  • Během léčby lékem je zakázáno opalovat se, což může přispět ke vzniku popálenin;
  • Nedoporučuje se aplikovat gel v sadě s jinými léky, které suší epidermis;
  • Další léky ke zlepšení výsledku léčby jsou předepsány pouze odborníkem;
  • U malých oblastí s lézemi akné se doporučuje Baziron AS aplikovat bodovou metodou;
  • V prvních dnech léčby může dojít ke zvýšenému výskytu akné, což se považuje za normální průběh léčby;
  • Poté, co se objeví výsledky, neměli byste léčbu přerušit, musíte kurz úplně dokončit. To zabrání opakovanému výskytu akné;
  • Další a opakovaný průběh léčby se provádí až po jmenování dermatologa;
  • Je zakázáno nanášet silnou vrstvu přípravku Baziron AS, protože se může objevit kožní onemocnění, dermatitida;
  • K odstranění odlupování se doporučuje dodatečně použít Panthenol, který nejen zvlhčí pokožku, ale také zmírní zarudnutí..

Implementace takových jednoduchých funkcí vám umožní rychle dosáhnout požadovaného výsledku a znovu snížit riziko vzniku zánětlivých oblastí.

Předávkovat

Pokud byly dodrženy pokyny pro použití gelu, nebyly pozorovány žádné případy předávkování.

Interakce s jinými léčivými přípravky

Použití léčiva k léčbě problémové pokožky jinými typy léků nebylo studováno.

Komplexní používání přípravku Baziron AS s látkami, které obsahují alkohol a mají schopnost sušit pokožku, je však zakázáno..

Pokud je nutné doplnit léčbu jinými typy léků, doporučuje se konzultovat s odborníkem.

Podmínky a období skladování

Léčivý gel je vydáván v lékárnách bez nutnosti vydávání lékařských předpisů.

Doba použitelnosti gelu je tři roky od data uvedeného na obalu, doporučuje se skladovat látku v chladničce při teplotě nepřesahující 20 stupňů.

Po otevření tuby doba použitelnosti látky není delší než 6 měsíců, je zakázáno používat gel po zmrazení a datu exspirace.

Náklady

Cena gelu závisí na procentu účinné látky ve výrobku..

Je třeba poznamenat, že lék, který má 2,5% účinné látky, má průměrnou cenu 700 rublů. Gel s 5% účinné látky má cenu 830 rublů. Přítomnost 10% benzoylu v gelu bude mít průměrnou cenu asi 900 rublů.

Analogy

Levné analogy Baziron AS:

  • Tetracyklinová mast - je široce používána k odstranění hnisavých formací a akné. Doporučeno pro profylaktická opatření pro výskyt zánětlivých formací. Průměrná cena masti je 50 rublů;
  • Erytromycin - obsahuje ve svém složení antibiotikum, které účinně bojuje proti formacím na problémové pokožce. Doporučuje se k eliminaci velké akumulace akné a akné. Dlouho se nepoužívá. Průměrná cena je 100 rublů;
  • Metrogyl - používá se ve formě gelu k potírání problémové pokožky, jedná se o syntetický lék se širokým spektrem antiprotozoálních a antimikrobiálních účinků. Průměrná cena je 160 rublů;
  • Ošklivý - lék se vyrábí ve formě gelu. Dermatologové jej předepisují na drobné záněty. Obsahuje malé procento benzoylperoxidu a také hormonální léky. Proto se před zahájením léčby doporučuje poradit se zkušeným kosmetikem nebo dermatologem. Průměrná cena finančních prostředků je 120 rublů;
  • Alternativním řešením je baneocin (mast). Složení léčivého přípravku není vhodné pro každého člověka. Přítomnost vůní a mnoha přísad může způsobit kožní alergie. Průměrná cena fondů je 190 rublů;
  • Ugresol - produkt je dodáván ve formě pleťové vody a je široce používán k léčbě akné a akné. Tekutá struktura produktu se používá k odstranění přebytečného mazu a snížení zarudnutí zánětlivých útvarů. Průměrné náklady na fondy 120 rublů.

Dražší podobné léky:

  • Adaklin je produkt speciálně vyvinutý pro péči o problematickou pleť. Účinné látky pronikají do vrstev epidermis a eliminují bakterie, jsou široce předepisovány k odstranění akné a akné a také snižují výskyt jizev po ošetření. Průměrná cena je 450 rublů;
  • Differin není návykový, a proto je vhodný pro dlouhodobou léčbu. Působení látky je zaměřeno na odstranění příčiny akné a snižuje pravděpodobnost dalšího šíření choroboplodných zárodků do zdravých oblastí pokožky. Cena léku je 700 rublů;
  • Skinoren je aktivní složka léčiva kyselina azelaová, která účinně bojuje proti zánětlivým formacím a normalizuje produkci kožního mazu, který pomáhá čistit póry. Průměrná cena léku je 600 rublů;
  • Zinerit je účinná látka erythromycin, jejíž působení je zaměřeno na snížení vývoje zánětlivých formací a eliminuje příznaky onemocnění a hnisavé formace. Doporučuje se používat pouze na lékařský předpis a na krátkou dobu. Průměrné náklady 700 rublů;
  • Curiosin je dostupný ve formě gelu. Je předepsán pro drobné kožní léze na obličeji. Alkoholový roztok dobře čistí špinavý povrch. S neustálým nanášením získá pokožka jednotnou strukturu a výrazně se zčervená. Průměrná cena 550 rublů;
  • Benzac AS - je podobné léčivo, obsahuje aktivní složku benzoylperoxid. Účinně léčí akné a zabraňuje jejich opětovné tvorbě. Průměrná cena 500 rublů.

Doporučuje se používat podobné látky až po prostudování pokynů, protože každý typ léku má své vlastní vedlejší účinky a lidské tělo ho může vnímat odlišně.

Jaký lék zvolit?

Na trhu s léky existuje široký výběr různých léků pro potírání problémové pokožky. Proto se pacient potýká s otázkou, který lék zvolit? Porovnejme některé z nich.

Co je lepší Baziron AS nebo Differin?

Oba léky jsou pokožkou dobře snášeny a nejsou návykové, proto se používají k dlouhodobé léčbě. Léčivé látky mají různé aktivní složky, proto ovlivňují příčinu akné různými způsoby..

Kombinované použití těchto látek není povoleno..

Odborníci se neshodují na tom, který lék je účinnější. Obě léky jsou zaměřeny na řešení podobných problémů a vyžadují lékařský předpis..

Volba léku pro ošetření problémové pokožky proto závisí na osobních preferencích pacienta..

Co je lepší Baziron AS nebo Zenerit?

Při srovnání dvou léčivých látek, jako jsou Zenerit a Baziron As, by mělo být okamžitě objasněno, že tyto dvě látky jsou zaměřeny na různé účinky na pokožku..

Zenerit bojuje s povrchovými problémy a eliminuje bakterie, které se nacházejí uvnitř pórů. Baziron AS zase účinně eliminuje příčiny vzniku zánětlivých útvarů uvnitř vrstev kůže a na povrchu.

Co je lepší Baziron AS nebo Skinoren?

Použití těchto dvou léků závisí na individuálních vlastnostech kůže, proto se před výběrem léku doporučuje podstoupit příslušnou diagnózu, podle výsledků které lékař předepíše nejúčinnější lék.

Odborníci doporučují, že pokud použití Bazironu AS nepřinese potřebné výsledky, v tomto případě je nutné použít Skinoren.

V případě velké oblasti pokožky, která byla postižena akné, je účinnější používat Skinoren, protože je povoleno ji aplikovat na celou oblast epidermis ve velkém množství, doporučuje se Baziron AS aplikovat pouze na místa zánětlivých útvarů.

Jednou z výhod Baziron AC je schopnost zvolit nejvhodnější dávkování produktu a jeho schopnost zvlhčit pokožku, zatímco Skinoren pokožku vysuší a může způsobit odlupování. Také velmi často s citlivou pokožkou se na místech aplikace může objevit suchost a pocit pálení..

Recenze

Recenze o léku Baziron AS:

Závěr

Každé lidské tělo je individuální, proto mnoho léčivých látek, které jsou velmi oblíbené, není vždy vhodné pro zbytek. Proto byste neměli sami léčit a kupovat léky bez lékařského předpisu..

Vzhled akné může naznačovat vývoj složitějších typů onemocnění, proto se pro rychlou a kvalitní léčbu doporučuje podstoupit příslušnou diagnostiku, pomocí které odborník určí příčiny akné a předepíše správnou léčbu.