loader

Hlavní

Furuncle

Osobní zkušenost: jak jsem vyléčil akné

Je možné a nutné léčit akné. Buďte připraveni na to, že se jedná o dlouhý a obtížný proces..

Léčím akné čtyři roky. Změnil jsem pět dermatologů, šel jsem ke kosmetičkám, utratil spoustu peněz za kosmetické výrobky a pil pilulky se závažnými vedlejšími účinky. Teď mám zdravou pokožku.

Tento článek bude pro vás užitečný, pokud chcete vědět:

  • co je příčinou akné;
  • na které lékaře se obrátit;
  • jak se starat o svůj obličej;
  • jaké chyby v léčbě by neměly být povoleny.

Materiál byl připraven ve spolupráci s dermatologem na základě lékařských zdrojů.

Akné je stav kůže

Je nesprávné považovat akné pouze za estetickou vadu. Akné je stav kůže. V medicíně se tomu říká akné nebo akné..

Existují různé fáze akné: mírné, střední a těžké. V závislosti na stadiu dermatolog vybírá individuální léčbu a péči o každého pacienta.

Léčba akné je zdlouhavý proces. Může to trvat měsíce nebo dokonce roky. Klinické zlepšení nastává až po několika měsících. Nemůžete brát pilulky, koupit nový krém a probudit se s čistým obličejem.

Příčiny akné

Příčiny a provokující faktory lze u každého člověka kombinovat odlišně. Správná léčba akné může trvat měsíce. To je dlouhý proces.

Podle dermatologa R.N. Nazarova jsou důvody rozvoje akné nejpřesněji popsány v monografii A.V. Samtsova „Akné a aknéformní dermatózy“.

Způsobit%
Hormonální poruchy64
Genetická predispozice38
Výživa32
Nesprávná péče o pleť29
Infekce18
Vyvolává zhoršení%
Stres71
Kontaminace kůže62
Teplo a vlhkost54
Kosmetika46
Fyzická cvičení45
Výživa44

Pokud nechcete hledat a odstranit příčiny, akné se může znovu a znovu vracet..

Můj důvod

Předepsali mi orální antikoncepci, pil jsem Acnecutane a Roaccutane, které jsou považovány za nejúčinnější léčbu akné. Čistil a loupal s kosmetičkou.

O dva roky později se akné znovu vrátilo. Dermatolog mě poslal poprvé otestovat. Po čtyřech měsících testování se ukázalo, že mám chronickou angínu, kterou nelze vyléčit.

Chronická tonzilitida je zánět mandlí, které se nacházejí v krku. Ve zdravém stavu chrání mandle tělo před infekcemi, ale s tonzilitidou jsou otráveny. Neměl jsem bolest v krku a nevěděl jsem, že moje hrdlo může ovlivnit stav mé kůže.

Odstranili mi mandle a po měsíci zmizel veškerý zánět na tváři. Provokujícím faktorem byla chronická tonzilitida.

50% příčin akné je genetika a chronická tonzilitida.

K. m. N., dermatolog Nazarov R. N.

Na které lékaře se obrátit

Prvním a nejdůležitějším specialistou na akné je dermatolog. Na konzultaci předepíše péči a nasměruje pacienta na testy a kontroly těla k dalším lékařům.

Požádal jsem dermatologa, aby zjistil, kterým lékařům doporučil pacienty s akné.

DoktorCo by mohlo být špatně
ORLChronická tonzilitida, sinusitida;
stafylokoky, streptokoky
Gynekolog-endokrinologEndokrinní patologie
PsychoterapeutNeurózy, chronický stres
ZubařParodontitida, periodontitida, cysty, granulomy

Akné je psychologický problém

Celé týdny jsem nemohl opustit dům, protože jsem se styděl za svůj obličej. Strávila hodiny před zrcadlem a maskovala každé zarudnutí na tváři. Zdálo se mi, že každý vidí jen moje akné.

Styděl jsem se pořádat pracovní schůzky, nekomunikoval jsem s přáteli a styděl jsem se přiznat, že mi to vadí. Pokud se poznáte v čemkoli, co jsem uvedl, kontaktujte psychoterapeuta. Zatáhl jsem do posledního a již se zdravou kůží ošetřenou klinickou depresí.

Problémová péče o pleť

Na konzultaci předepíše dermatolog externí léčbu akné. Může to být Skinoren, Differin, Baziron nebo jiná droga, která se používá po dobu nejméně tří měsíců. Musí být kombinován s léčivou kosmetikou pro váš typ pleti..

Nesprávně zvolená péče prodlužuje dobu léčby. To, co vyhovuje vašemu příteli, vám nemusí vyhovovat nebo způsobovat alergie kvůli individuální nesnášenlivosti. Koupil jsem krémy na radu přátel a reklamy, ale moje tvář se jen zhoršila.

Dermatologové a kosmetologové doporučují používat lékařskou nebo profesionální kosmetiku. Léčivá kosmetika se prodává v lékárně a prochází mezinárodními klinickými testy, podléhá vyšším bezpečnostním požadavkům. Tato kosmetika se vyrábí ve vlastních laboratořích, které disponují pokročilými technologiemi a výzkumnými zařízeními. Příklady značek: La Roche-Posay, Avene, Uriage, Bioderma, Vichy.

Kosmetolog-dermatolog si může vybrat profesionální výrobky pro péči o pleť. Příklady značek: Holy Land, Christina, Sweet Skin, SkinCeuticals.

Zeptala jsem se kosmetičky, co dělat s akné po.

Kosmetolog-dermatolog, hlavní lékař kliniky Klimova

Existují různé typy post-akné: jizvy, skvrny, pigment. A každý potřebuje svůj vlastní přístup. Můžete si s nimi poradit doma pomocí profesionální kosmetiky, kterou vybere lékař, nebo pomocí uhlíkového peelingu, plazmového zvedání, omlazení fotografií a neodymu, laserového resurfacingu na klinice.

Co je špatného a co dobrého

Existuje mýtus, že mastnou pleť není třeba zvlhčovat. Musíte zvlhčit: čím více pokožku vysušíte, tím mastnější lesk se objeví a póry se ucpou.

Pojďme analyzovat, co je v léčbě akné špatné a co je dobré.

špatně

  • Přesušte pokožku - je tu ještě mastnější lesk.
  • Používejte oleje, protože ucpávají póry.
  • Pití více než dvou sklenic mléka denně - mléko vyvolává zánět.
  • Nehledejte příčinu akné.
  • Časté čištění a odlupování obličeje.
  • Vyhledejte péči od přátel, ne od lékařů.
  • Mačkání pupínků - můžete infikovat.

Dobrý

  • Používejte léčivou nebo profesionální kosmetiku pro váš typ pleti.
  • Nechte se otestovat.
  • Navštivte lékaře.
  • Sledujte výživu.
  • Pokud se obáváte o akné, navštivte terapeuta.
  • Věřte svému dermatologovi.

Co mi pomohlo

Když se po dvou letech života bez akné zánět znovu vrátil, věděl jsem, jak obtížné a dlouhé bude jejich léčba trvat..

Šel jsem k lékařům, nechal jsem se otestovat a vyzkoušel různé typy péče. Nakonec se rozhodla pro operaci odstranění mandlí. Šel jsem k ní jako na dovolenou, protože jsem věděl, že to všechno skončí.

Když jsem se nemohl podívat do zrcadla, četl jsem články o celebritách, které mají také akné. Abych snížil svůj stres, cvičil jsem jógu a naučil se meditovat: stres pouze zhoršuje stav pokožky.

Chcete-li očistit pokožku, musíte na ní denně pracovat měsíce. Bude to trvat roky, než to udržíte čisté. Ale akné je obývatelné a akné je třeba léčit.

Celkově jsem na léčbu akné utratil 150 000 rublů.

Všechny léky uvedené v článku mají kontraindikace. Před použitím se poraďte s lékařem.

Lék proti akné

Chybová zpráva pro správce
Stěžujte si na publikaci
Stěžujte si na komentář

Zbývající znaky: 1 000

Podobné recenze

Komentáře 76

Občas mám pupínky, smíšenou pleť... většinou jednoduché pupínky a bolavé...
žádné kosmetické značky na akné nepomohou, mohou regulovat pouze tukovou rovnováhu a péči.
samozřejmě potřebujete: dobrý gel na praní, toner, lehký zvlhčovač... hlavní věc je, že jsou nekomedogenní...
je lepší se nenechat unést přípravky obsahujícími alkohol... jinak se můžete rychle proměnit ve starou ženu, kůže ztratí svůj vzhled
abyste se zbavili pupíků, musíte vyčistit problémy v těle, příčina akné u nemocí spočívá.
a v procesu léčby je nutné odstranit zánět (pupínky) z obličeje pomocí silných antiseptik.
Zachraňuji se takto:
-posetý basirou (musíte se pokusit neaplikovat na kůži kolem pupíku, jinak může dojít k podráždění a odlupování)
subkutánní basiron s obtížemi odstraňuje, ale proti malému pomáhá dobře
-proti velkému podkožnímu, zanícenému, zbavuji se obkladů z aloe šťávy, velmi dobře se táhne a hojí...

vyzkoušel mnoho prostředků... to vše je stále nejúčinnější

Dobrý večer, mohu doporučit osvědčený lék na místní objevující se pupínky (právě během PMS) :)
Používám jinou značku péče - brzy udělám příspěvek, ale pro akné, přesněji od nich - Shisseido z místního zánětu:
Blemish Targeting Gel Lokální gel na problematickou pleť 15 ml

Od výrobce:
Výrobek se rychle vstřebává, snižuje výskyt akné, má osvěžující účinek.

• Obsahuje kyselinu salicylovou, která zklidňuje a zjemňuje pokožku.
• Zabraňuje vzniku akné.
• NEZATVORÍ póry.

ZPŮSOB APLIKACE:
• Aplikujte ihned po vyčištění pokožky.
• Naneste na zanícenou pokožku tenkou vrstvou.
• Lze použít několikrát denně.

Od sebe: opravdu to pomáhá. Nezasychá pokožku. Je to možné v noci, je to možné pod make-up - nepostřehnutelně. Nezanechává žádný film.
Konzistence gelu bez zápachu, pokud je rána otevřená, brní. Pěkný chlad. Odstraňuje zarudnutí a zánět. Obecně jsem trpěl více než jeden rok a našel jsem tuto zázračnou věc :)

Ale nedoporučuji žádný jiný odklon od této značky. Prostě není. Paradox…

12 nejlepších léků na akné

Akné nebo akné (akné), onemocnění akné, akné vulgaris je chronické recidivující onemocnění mazových žláz způsobené mnoha faktory.

Podle statistik se v různých obdobích života jakékoli vyrážky na obličeji objevují u 70-90% lidí a ve věku 14-19 let u 93%. To znamená, že toto téma opravdu znepokojuje mnoho. O nejlepších lécích na akné pojednává naše hodnocení.

Klasifikace akné

V závislosti na věku, ve kterém vznikly:

  • Kojenecké akné (akné infantum) - objevuje se ve věku 3-18 měsíců, lokalizované na tvářích. Obvykle zmizí samy o 1-2 roky.
  • Juvenilní akné (dospívající akné) - objevuje se ve věku 9-25 let, maximální vrchol je 15-19 let, lokalizovaný ve střední části obličeje (T-zóna: čelo, tváře, nos, brada). Přecházejí po hormonálních změnách v těle nebo se mění na akné dospělých (pozdě).
  • Pozdní akné (akné tarda) - objevuje se po 25 letech, lokalizované hlavně na dolní třetině obličeje a krku. Téměř vždy spojené s hormonálním systémem, často zmizí po jmenování perorálních kontraceptiv.
  • 1- Téměř čistá kůže - malé množství komedonů (černé tečky) a jednotlivých papulí (vyrážky bez hnisavé hlavy).
  • 2 - Mírné - méně než polovina obličeje je postižena komedony, papuly a pustuly (vyrážky s hnisavou hlavou).
  • 3 - Střední - více než polovina obličeje je postižena velkým počtem komedonů, papulí a pustul.
  • 4- Těžký - celá tvář je postižena velkým počtem komedonů, papulí, pustul a jednotlivých uzlin (velké, hluboké záněty)
  • 5- Velmi závažné - celá tvář je postižena výrazným zánětlivým akné a uzlíky.

Příčiny akné (akné)

Nedávný výzkum v oblasti dermatovenerologie a léčby akné naznačuje, že zánět je první v procesu vyrážky, který může být vyvolán následujícími faktory:

  • Hormony. Ano, ano, toto je skutečně jedna z nejčastějších příčin akné na obličeji a těle. V naprosté většině případů můžete najít zvýšenou hladinu androgenů (například dehydrotestosteron) nebo jednoduše vysokou citlivost mazových žláz na androgeny (pohlavní hormony). Dobrá zpráva: pokud se akné objevilo v dospívání a je spojeno s hormony, pak po 25 letech a normalizaci hormonálních hladin (nebo perorálních kontraceptiv, které předepíše gynekolog), přechází do stabilní remise (prakticky se neobjevují). Špatná zpráva: Akné se může objevit po 25 letech, tzv. Akné pro dospělé.
  • Nadprodukce kožního mazu. Mastná pleť - zpravidla to všechno začíná. Mastný lesk, rozšířené póry. Nedostatečné čištění - ahoj, černé tečky, komedony a akné. Přestože přítomnost mastné pokožky ještě nenaznačuje povinný vzhled vyrážek (pokud je hormonální pozadí v pořádku a péče je správně vybrána). Dobrou zprávou je, že lidé s mastnou pokožkou dostávají vrásky mnohem později než kdokoli jiný. Špatná zpráva: pokud je mastná pokožka neustále suchá, vytvoří se více mazu..
  • Folikulární hyperkeratóza. V podstatě špatné čištění a odlupování starých (mrtvých) buněk v horní vrstvě pokožky. Buňky se hromadí a ucpávají potrubí mazové žlázy, což vytváří zátku (zesílení) a anaerobní (anoxické) prostředí pro růst bakterií. Může vyvolat vyrážky na obličeji i na těle. Dobrá zpráva: dobrý čisticí prostředek a exfoliátor problém vyřeší. Špatná zpráva: základy a prášek také ucpávají potrubí.
  • Patogenní mikroorganismy. Zejména Cutibacterium acnes (bakterie), dřívější Propionibacterium acnes a Demodex (roztoč). Patří do podmíněně patogenní flóry, která se běžně vyskytuje na kůži. S nárůstem počtu jsou schopny udržovat a vést k akné a zánětu (i když nejsou hlavním provokujícím faktorem). Dobrou zprávou je, že topická antibiotika a antiprotozoální léky fungují dobře (stejně jako fyzioterapie). Špatná zpráva: pokud nebudou vyřešeny další problémy, pak ne na dlouho.
  • Nesprávná výživa. O tomto tématu proběhla spousta diskusí a výzkumů. K dnešnímu dni dospěli odborníci k závěru, že některé potraviny a látky skutečně vedou k akné a dalším kožním problémům. Jedná se o mléko (zejména odstředěné) a mléčné výrobky, rychlé sacharidy (zejména rychlé občerstvení a potraviny s vysokým obsahem cukru a škrobu), potraviny obsahující velké množství aminokyselin: leucin, valin, isoleucin a proteinové koktejly (BCAA). Dobrá zpráva: Pokud snížíte příjem výše uvedených potravin a přejdete na zdravou stravu (více zeleniny), riziko vyrážek na obličeji se sníží. Špatná zpráva: Cukr a škrob jsou téměř všude..
  • Nadváha. Vysoký index tělesné hmotnosti (BMI) je rizikovým faktorem pro rozvoj středně těžkého až těžkého akné u dospívajících a mladých dospělých. Nadváha a obezita jsou obzvláště často spojeny s vyrážkami u dívek ve věku 18-20 let. Dobrá zpráva: Sport a hubnutí jsou dobré také pro boj s akné. Špatné zprávy: Nadváha je častěji jedním z několika faktorů a pro dobrý výsledek může být zapotřebí další léčba a péče.

Abychom problém akné vyřešili nebo jej po mnoho let vzali do remise (fáze odpočinku, ve které nejsou aktivní vyrážky), je nutný integrovaný individuální přístup. Velmi často jde dokonce o změnu životního stylu. Nejjednodušším a nejběžnějším výchozím bodem pro řešení akné je najít dobrý lék a produkt péče. Ne všechny pro vás určitě budou fungovat, ale něco určitě bude fungovat..

A konečně, informace o léčbě akné na našich webových stránkách jsou poskytovány jako průvodce. Správnou léčbu by měl předepsat lékař! Nesprávné použití finančních prostředků může situaci jen zhoršit. Pokud pro vás akné na tváři není jediným problémem, ale je to vážná katastrofa - nedoléčte se sami, kontaktujte odborníka.

Nejlepší léky na akné - top 12

KategorieMístonázevHodnoceníCena
Nejlepší léčivé gely na akné1Effezel z laboratoře Galderma (GALDERMA)9,9 / 101250
2Klenzit-C od společnosti Glenmark9,8 / 10800
3Azelik z Akrikhinu9,8 / 10695
Nejlepší léčivé krémy na akné1Zerkalin z Jadran Galenski Laboratorij9,8 / 10350
2Kyselina salicylová 1-2%9,7 / 1015
Nejlepší čisticí prostředky na akné1Cukrové mýdlo A-NOX Cukrové mýdlo ze Svaté země9,8 / 101720
2Čistící krém Hyseac od Uriage9,7 / 10800
3Čistící pěnivý gel Sebium od Biodermy9,6 / 10730
4Cetaphil Dermacontrol PRO z laboratoře GALDERMA9,5 / 10922
Nejlepší krémy na péči o pleť na akné1Effaclar Duo + od La Roshe-Posay9,7 / 101122
2Zklidňující krém Cleanance Hydra od Avene9,6 / 10890
Nejlepší pasta na špinění akné1Hyseac Pate SOS Soin Local by Uriage9,5 / 10990

Nejlepší léčivé gely na akné

Effezel z laboratoře Galderma (GALDERMA)

Otevírá naše hodnocení nejlepšího gelu na akné pro vnější použití Effezel. Doporučeno pro léčbu akné komedony, papuly a pustuly. 1 g obsahuje: 0,001 g adapalenu a 0,025 g benzoylperoxidu. Obě tyto látky jsou součástí zlatého standardu pro léčbu akné. Adapalen - derivát vitaminu A, je schopen ovlivnit mazové žlázy a snížit produkci mazu, také dobře bojuje proti komedonům. Benzoylperoxid - označuje peroxidy, má antibakteriální a keratolytický (exfoliační) účinek. Effezel působí poměrně agresivně a po jeho aplikaci se objeví zarudnutí, pálení a loupání. To je normální a musíte počkat 3 týdny, než si pokožka zvykne.

Lék se aplikuje v tenké vrstvě jednou denně, obvykle v noci, vyhýbejte se oblasti kolem očí a rtů. Doba užívání je nejméně 3 měsíce (od 3 do 6 nebo více). Pokud je kožní reakce příliš silná, lék se užívá méně často, dokud nedojde k odlupování a zarudnutí, pak to zkuste znovu. Po dobu používání musí být pokožka dobře zvlhčena, nepoužívejte dráždivé léky (alkoholy, kyseliny, peelingy). Dobře vysuší zánět a sníží skvrny po akné. Účinek se dostaví po měsíci užívání a zvyšuje se. Při užívání drogy v prvních měsících se objevují vyrážky, ale odcházejí mnohem rychleji.

Po dosažení dobrého výsledku můžete přepnout na používání každý druhý den nebo dvakrát týdně. Jedinou věcí, na kterou by se nemělo zapomínat, je individuální nesnášenlivost složek (nejčastěji benzoyl). U silného edému (i když jen zřídka) musí být lék vypláchnut a musí být vypit antihistaminikum. A pokud jste těhotná, měli byste přestat užívat drogu..

Existují kontraindikace, poraďte se s lékařem!

Recenze léků na akné

Navrhuji se podělit o své zkušenosti, která metoda léčby akné je nejlepší?

2. 5. 2010 20:55, Masha
A pro mě jsou nejlepší léky 1) jód 2) zinková mast 3) modrá hlína Používám je, když pupínek najednou vyjde.

15. 7. 2011 16:47, Yano
a ten modrý jíl velmi dobře pomáhá proti akné?

29.12.2011 15:13, Alina
Slyšel jsem o modré hlíně, ale jódu. mnozí říkali, že by se neměl používat... alespoň na obličej, spaluje pokožku ((a zinková mast ucpává póry).

3. 2. 2014 12:08, Tanya Voskoboeva
Pokud se chcete zbavit akné, pomůže vám to 1) Otřete si tinkturou z včelího moru 2) nebo olejem z čajovníku a snižte akné, snězte více petrželky nebo si ji rozdrťte v mixéru a namažte si tvář VŠECHNY VÝROBKY JSOU DOBRÉ

08.02.2010 21:16, faranush
Mám rád skinoren gel, pupínky ani nelezou, stejný účinek je u normaderm vichy

28.02.2010 03:08, Legricа
No, co chci říct, můj problém začal ve věku 20 let a ve velmi velkém měřítku! Teď mi je 25, ale stále bojuji s akné. Vyzkoušel jsem všechny zde uvedené léky, kromě antikoncepčních. Všechny mají pouze dočasný účinek. Ruce už jednoduše padají, obličej strašně bolí od zánětu, není na něm žádný životní prostor. Nedávno jedna starší žena doporučila umýt dehtovým mýdlem a místo krémů si otřít tvář následujícím způsobem: 4 rozdrcené tablety levomycetínu se nalijí do pravidelné lahvičky tinktury kozlíku (kapky na srdce), protřepejte a je to! Několikrát denně si otřete obličej. Efekt není o nic horší než zinerit, baziron a všechno ostatní, za co jsem vyhazoval velké peníze. Doporučuje se nepoužívat pudr a podklad. Tento nástroj používám jen týden, ale výsledek si všimli už i moji příbuzní. Opravdu doufám, že to někomu pomůže stejně dobře jako mně. Současně uzdravte nervy;)

09.07.2011 17:36, lenok
pokud si potřebujete otřít obličej, jak si vyléčíte nervy?

3. 3. 2010 23:18, Kira
oh, toto je problematické téma o problémové kůži obecně. Použil jsem Vichy (celá řada normadermů za velké peníze) a pravidelně navštěvuji kosmetičku a skinoren a diferenciální a basiron a zinerit a regecin a curiosin a mnohem, mnohem víc - to vše mi NEMOHLO POMOCI. Jakmile si kůže zvykne za dva týdny, tak všechno (((levné řešení „mluvčího“ v lékárně je stejný lék))) a je podobné v solstavu i v akci. jen cena je asi 30 rublů, ne 1000. Chci říct od sebe. pokud se akné objevilo důkladně, pak se jim nikam nedostane. takový problém pro celou mládí mé rodiny !! co jsme prostě nezkoušeli a kolik platů jsme neutratili za rodičovství ((je těžší se psychicky vypořádat) (a já jsem seděl na dietě a absolvoval kurzy kosmetologie. pomazat krémem, jak všechno zmizí. Proto je to všechno velmi individuální.

21.03.2010 13:38, Lana
Radím. Každý by si měl nechat udělat rozbor v kožní ambulanci. Existuje takový roztoč zvaný DEMODEX, pokud existuje kvůli akné. Někdo tam doporučil DARSENVAL, v žádném případě by neměl mít někdo klíště a samozřejmě byste neměli dělat čištění obličeje. Dobrá kosmetická sada pošle pacienta nejprve k analýze. Píšu z vlastní zkušenosti, viděl jsem na vlastní oči klíště, hrůza! Můžete to vyléčit. Poradenství v kosmetických klinikách CRYO MASÁŽ, tj. studený dusík. Masky. VŽDY odmítněte majonézu, kečup, mouku a sladké výrobky. A může to také znít divně, ale po spánku žehlete polštář horkou žehličkou. Od 20 do 22 hodin otřete obličej 1% salicylovým alkoholem. To je samozřejmě všechno divné, ale fakt. S pozdravem, Svetlana.

26.03.2010 11:56, Natali
Pokud jde o roztoče DEMODEX, je to všechno kecy! Většina lidí má tohoto roztoče, ale netrpí akné. Také jsem šel asi před 5 lety, provedl jsem analýzu, našli ji, než mě jen ošetřili, standardní recepty, které dermatologové dávají všem. A bylo to ošetřeno dusíkem, což byl velmi nepříjemný postup, nepomohlo mi to, zůstaly jen hrozné jizvy, s nimiž stále nevím, co mám dělat! Obecně jsem v zoufalství. Používám zinerit, všechny druhy masek, to je jediná věc, která nějak pomáhá! A po 2 letech léčby nedůvěřuji dermatologům!

8. 8. 2010 16:05, kirill
Dobrý den))) zkuste si třikrát denně umýt obličej 72% mýdlem na prádlo a před spaním si obličej po dobu 10 minut umyjte mýdlovou vodou a obličej si musíte otřít pouze papírovým ručníkem))) 0

30. 5. 2010 07:23, Jamajka
Jo, a třetí den z masa zůstane jen maso)))

30. 8. 2010 23:38, Ksyusha
Na úkor mýdla na prádlo je to velmi dobrý lék. Pouze já dělám masku večer, domácí mýdlo a sódu. Po dobu 15 minut.

25. 10. 2011 18:59, Galya
což opravdu pomáhá. pokud je umyté domácí mýdlo. Oo

11.11.2011 02:39, Ruslan D.
Zdá se, že se vám tato osoba vysmívá. Bude to mnohem horší..

12/05/2013 07:06, dasd
než vyzkoušíte něco na obličeji, zkontrolujte tento lék na jiných místech nabídky „na ruce“

19. 1. 2012 13:28, Sergey
Přátelé! Co jsi? Podívejte se, co je 72% domácností. mýdlo. Jedná se o 20% aktivní zásady + mastné kyseliny 2. kategorie. Ačkoli má antibakteriální vlastnosti, není to pro vaše zdraví. S těmito recepty buďte opatrní. Zničte si obličej na celý život a budete muset nosit permanentní masky, abyste chránili pokožku před vnějším prostředím.

12.05.2012 11:23, to nevadí
Ne! v žádném případě použít hoh. mýdlo není povoleno! Určitě pomáhá s akné, ale pokud nechcete mít později široké póry a hluboké vrásky, použijte jiné prostředky. Například chlorhexidin mi velmi dobře pomáhá. K dispozici v lékárnách, nemocnicích. Samozřejmě vysušuje pokožku, ale pupínky zmizí za den. Použijte chlorohexedin večer, po odstranění make-upu

01.03.2012 08:57,.
zkuste transfuzi krve, pomohlo mi to! Měl jsem takový kurz, vzali krev ze žíly a nalili ji zpět pouze do zadku není příjemné, ale za to to dalo výsledek! První den 2 mm ve druhém 4 ve třetím 6 ve čtvrtém 8 v pátém 10 a pak dolů na 8 6 4 2 a to je vše, co kurz skončil a začal pomáhat)

17. 6. 2013 13:28, Olga
To je jisté! já taky.

27. 9. 2013 16:30, ferz
Ale vůbec mi to nepomohlo, jen jsem to marně vydržel (opravdu to bolí)

19. 12. 2014 22:13, Cizinec
No, krevní transfuze někomu pomáhají dobře, někdo ne, moje matka to udělala mé sestře a ani poté moje sestra nevydržela až do konce aha, no, nepomohlo jí to, teď už léčí akné pouze lidovými metodami a mimochodem velmi dobře pomáhají)

04/02/2010 16:15, Diana
Všechno to pro mě začalo před 2 lety. Dříve jsem měl obličej čistý, zatímco čistý (závidět). Maminka mě poslala k dermatologovi: nechal jsem se testovat na červy. nenašel nic. Pak na střevní dysbiózu. Nalezené odchylky, rozřezané bifidobakterie. Napsala mi skinorenovou mast, protože tam byla pigmentace z akné. Pomohlo. I když dělá 10 dní darsonval.. Obličej se zlepšil. ale ne na dlouho a všechno šlo znovu. Celý týden jsem si užíval svou čistou tvář v zrcadle, ale pak začala katastrofa a já jsem usnul. a tak pokaždé. Nezávisle jsem (díky internetu) přišel na to, co se přesně děje s mým obličejem, četl, s čím je to spojeno. Jdu k endokrinologovi. I dnes chci koupit klenzite. Nevím, jestli to má smysl..

13. 4. 2010 09:44, Sergey
Více než 5 let trpěl těžkou formou nemoci. Akné mě nenechalo na pokoji. Pravidelně se na chvíli objevovali a mizeli. Pomohly ne masti, ne kosmetologie. Před šesti měsíci vážně onemocněl na anginu pectoris a podle doporučení lékaře užíval Sumamed v kombinaci se skupinou vitaminů. Je to antibiotikum. Už šest měsíců na mé tváři není ani stopy po akné. Ukazuje se, že toto antibiotikum také bojuje s kožními chorobami.

19.01.2012 10:46, Sergey17
Sumamed! Jsou to prášky nebo sirup? Kolik mg užít 500 nebo 250? A pokud nejsem nemocný, můžu to vzít? Děkuji předem!

19.01.2012 13:18, Sergey
Sumamed (Sumamed). Antibiotikum. K dispozici v různých formách. Farmakologický účinek Sumamed je antibiotikum makrolidové skupiny. Mělo by se užívat pouze podle pokynů lékaře! Vzal jsem 500 mg tobolky (3 ks) 1ks * 1krát denně (= 3 dny) a pak o týden později 1 ks * 1krát týdně (= 3 týdny). Ale opakuji, pouze podle pokynů lékaře. Nepoužívejte samoléčbu! Existuje velmi dobré terapeutické a profylaktické činidlo: fucidin. Je to antibakteriální lék. Po vnějším použití léku ve formě krému nebo masti kyselina fusidová dobře proniká poškozenou i zdravou kůží, zatímco systémová absorpce je nízká. Nezobrazuje vedlejší účinky, s výjimkou individuální nesnášenlivosti léku. Doporučuji použít krém, ne mast. krém se dobře vstřebává a nezanechává na pokožce stopy a nadměrný lesk. Při pravidelném používání (2krát denně uto / večer, před spaním, 3 týdny) si přečtěte pokyny, účinek je úžasný! Čistou pokožku, bez vyrážek a akné, a poté můžete začít s kosmetickým povrchem pokožky atd. atd. Přeji vám všem pevné zdraví! Důrazně doporučuji nedoléčit se! Kůže obličeje je odrazem sliznice a flóry vašeho gastrointestinálního traktu! Můžete si vážně ublížit. Nezapomeňte se poradit s dermatologem a alergikem.

29. 7. 2012 14:41, Maria
Nepoužívejte dehtové mýdlo. Snažil jsem se, po dvou dnech byla pokožka ještě více posypána alergickým akné. Ačkoli akné bylo jen velmi málo, pouze na bradě a posypané po celé tváři, toto mýdlo dehydratovalo pokožku..

17. 5. 2013 17:01, Oksana
Sumamed je velmi silné antibiotikum, pokud jej budete muset použít k jiným účelům (nemoci) NEPOMŮŽE! Bude vyvinuta rezistence na antibiotika! Nepoužívejte samoléčbu.

27.01.2013 22:57, Alena
Pokud jde o klenzit, mohu říci, že to opravdu pomáhá, měl jsem hrozné pupínky na čele a tvářích. Začal jsem používat Lenzit, všechno zmizelo. nejprve by měl být kurz zahájen přípravkem „Klenzit-S“, používaným přibližně 1,5 měsíce, poté přejděte jednoduše na „Klenzit! velmi dobrý, účinný lék! hodně štěstí!

8. 10. 2014 13:54, ****
Měsíček velmi dobře pomáhá, je levný a výsledek je viditelný následující den, stále ho můžete otřít běžným alkoholem a bezchybně si umýt obličej, dokonce i v noci můžete na místo, kde je akné, nanést horký (velmi horký) hadřík a nechat ho, dokud nezchladne, tím se vyčistí spór a zabije se mikroby.

Který lék je lepší pro akné na obličeji

Akné je běžné dermatologické onemocnění, které postihuje nejen dospívající, ale i dospělé. Existuje mnoho prostředků k boji proti akné. Jak však ukazuje praxe, ne všechny jsou stejně účinné. Nejlepší lék na akné na obličeji, který fungoval u jednoho pacienta, nemusí fungovat u druhého. To je způsobeno nejen fyziologickými charakteristikami každé osoby, ale také důvody, které způsobily akné. Proto předtím, než budete hledat nejlepší lék na akné na obličeji, měli byste identifikovat provokující faktor, který způsobil zánětlivý proces v dermis..

Hlavní příčiny akné

Hlavním důvodem vzniku vyrážek je hyperaktivní práce mazových žláz. Sekrece, kterou vylučují, ucpávají kožní kanály, kde se začínají hromadit bakterie, což vede k zánětlivému procesu.

Následující faktory mohou vyvolat intenzivní produkci kožního mazu:

  • hormonální změny v těle;
  • častý stres a nezdravá strava;
  • zneužívání špatných návyků;
  • endokrinní patologie a gastrointestinální onemocnění;
  • nedostatek vitamínů a minerálů;
  • užívání hormonálních léků.

Všechny výše uvedené faktory přispívají nejen k aktivní práci mazových žláz, ale také ke snížení ochranných funkcí těla. Oslabená imunita nemůže odolat množení bakterií, což vede k aktivnímu rozvoji zánětlivého procesu v dermis.

U dospívajících je zvýšené tajemství nejčastěji důsledkem hormonálních změn v těle, ženy jsou také náchylné k akné v důsledku hormonálních změn, ke kterým dochází během menstruace, těhotenství, menopauzy a při užívání určité antikoncepce..

Způsoby boje proti akné

Neexistuje univerzální řešení, jak se akné trvale zbavit. Většina technik a přípravků je však vysoce účinná. Léčba akné se provádí následujícími způsoby:

  • mytí antibakteriálními gely;
  • používání krémů a gelů s antibiotiky;
  • použití protizánětlivých mastí;
  • vnější a vnitřní použití retinoidů;
  • systémová antibiotická terapie;
  • provádění fyzioterapeutických postupů.

Volba této nebo té metody závisí na závažnosti průběhu onemocnění. Malé výpadky mohou účinně léčit jakékoli antibakteriální mytí gelu na akné na obličeji. V závažných případech, kdy se objeví conglobata nebo cystické akné, je vyžadován integrovaný přístup k řešení problému.

Nejlepší léčba akné

Následuje seznam léčivých přípravků, které pomáhají při akné na obličeji s mírným, středním a těžkým akné, pokud se používají při komplexní terapii:

  • Zenerit;
  • Baziron AS;
  • Skinoren;
  • Zerkalin;
  • Klenzite;
  • Curiosin;
  • Isotrexin;
  • Retasol.

Tyto léky na akné a pupínky na obličeji jsou dnes považovány za jedno z nejúčinnějších..

Zenerit

Zenerit obsahuje dvě aktivní složky - antibiotikum erythromycin a octan zinečnatý. Účinný lék na černé tečky a akné je k dispozici ve formě prášku, ze kterého je připraven roztok pro vnější použití. Hlavní složka erythromycin proniká do tkání a má antibakteriální účinek a zinek působí jako sušicí složka.

Zenerit má komedolytický účinek, to znamená, že je schopen rozložit obsah černých teček a zabránit jejich opětovnému výskytu.

Průběh léčby přípravkem Zinerit je 2,5–3 měsíce, v závislosti na závažnosti průběhu akné. První vylepšení nastávají 2-3 týdny po zahájení aplikace.

Průměrná cena prášku Zinerit je dnes 600 rublů. Je volně dostupný v lékárnách. Droga často dostává pozitivní recenze od uživatelů.

Baziron AS

Lék na akné na obličej Baziron AS má gelovou formu uvolňování. Benzoylperoxid je hlavní složkou v boji proti akné. Má antimikrobiální aktivitu proti bakteriím akné a stafylokokům. Vzhledem k citlivosti stafylokoků na benzoylperoxid se lék někdy používá jako masti na vředy.

Účinná látka přípravku Baziron AS má keratolytický účinek, to znamená, že změkčuje mrtvý epitel a maz, které tvoří mazové zátky, což přispívá k jejich snadnějšímu odmítnutí. Dále se podílí na normalizaci mazových žláz..

Celý průběh aplikace je 3 měsíce. První vylepšení jsou patrná po pravidelném používání po dobu 4 týdnů.

Cena gelu je dnes přibližně 750-800 rublů.

Skinoren

Nejlepší krém na akné obsahuje kyselinu azelaovou. Aktivní složka má antibakteriální účinek a zabraňuje dalšímu šíření akné. Skinoren se používá k léčbě akné, růžovky a hyperpigmentace.

Krém zastavuje patologický proces nadměrné tvorby kožního mazu a keratanizace. Proto je Skinoren také účinným prostředkem proti podkožnímu akné, kterému se říká uzavřené komedony. Gel má navíc protizánětlivý účinek.

Doba užívání je 8-12 týdnů. Znatelné zlepšení stavu pokožky je pozorováno po měsíci.

Cena gelu je v současné době 1150 rublů za tubu o hmotnosti 30 g.

Zerkalin

Účinný lék na akné na obličeji má výrazný antibakteriální účinek díky clindamycin hydrochloridu. Účinná látka nejen potlačuje aktivitu patogenních bakterií, ale také pomáhá snižovat produkci mazu žlázami. Klindamycin se hromadí v ložiskách akumulace patogenní mikroflóry, kde vykazuje svou antibakteriální aktivitu.

Zerkalin se vyrábí ve formě roztoku pro vnější použití. Průběh léčby se může pohybovat od 1,5 měsíce do šesti měsíců, v závislosti na závažnosti průběhu akné.

Cena Zerkalinu je 370 rublů za láhev o objemu 30 ml.

Klenzite

Toto je nejlepší lék na akné na obličeji, který uživatelé pravidelně nechávají recenzovat. Lék patří do skupiny retinoidů, proto se používá výhradně pro těžké formy akné. Jeho hlavní účinnou látkou je adapalen, který má protizánětlivé a komedolytické účinky. Proto je také předepsán jako účinný lék na černé tečky. Klenzite je vhodný jak pro dospělé, tak pro teenagery.

K zotavení dochází po 3 měsících pravidelného používání a první vylepšení jsou patrná již po 4 týdnech.

Průměrná cena Klenzitu je 400 rublů. Jeho analogem je gel Differin, jehož cena je dvakrát vyšší.

Curiosin

Nejúčinnější lék na akné na obličeji, široce používaný pro všechny formy akné. Gel vykazuje nejvyšší terapeutickou účinnost při léčbě určitých komedonů a papulo-pustulárního akné..

Účinná látka hyaluronát zinečnatý má bakteriostatický účinek, má protizánětlivý účinek a urychluje regeneraci tkání.

Délka kurzu Curizonem se stanoví individuálně a závisí na závažnosti dermatologického onemocnění.

Toto je nejlepší lék na akné a je považován za nejbezpečnější. Průměrná cena gelu je 500 rublů.

Isotrexin

Jedná se o velmi dobrý lék na akné na obličeji, jehož hlavními aktivními složkami jsou retinoid isotretinoin a antibiotikum erythromycin. Kombinovaný přípravek má následující vlastnosti:

  • antiseboroický;
  • antibakteriální;
  • keratolytický;
  • protizánětlivý.

Isotrexin je dobrým lékem na akné na obličeji s mírným až středně těžkým akné.

Délka externí gelové terapie se pohybuje od 1,2 do 2 měsíců.

Cena isotrexinu je do 600 rublů.

Retasol

Lék na akné patří do skupiny retinoidů, používaných pro těžkou nodulární-cystickou formu s lokalizací vyrážek nejen na obličeji, ale také na zádech. Retasol je k dispozici ve formě řešení pro vnitřní i venkovní použití..

Hlavní složka retinoidu isotretinoin propylenglykol má protizánětlivé, antiseboroické, keratolytické a lokální imunomodulační účinky. Pomáhá také zbavit se černých teček..
Doba užívání závisí na způsobu podání a formě akné.

Cena jedné 50ml lahve je 400 rublů.

Dostupné prostředky pro léčbu akné na obličeji

Není možné jednoznačně odpovědět, který lék je lepší na akné na obličeji. Každá droga má své vlastní složení a trochu se liší svým principem působení. Co funguje pro jednu osobu, nemusí fungovat pro druhou..

Někdy drahý lék nevykazuje terapeutický účinek ve vztahu k akné a levné lékárenské léky vyřeší problém v krátké době.

K dispozici jsou následující lékárny, ale někdy o nic méně účinné:

  • Chlorhexidin;
  • kyselina salicylová;
  • Ichthyolová mast;
  • Liniment je balzamický;
  • Badyaga;
  • Tsindol.

Chlorhexidin je cenově dostupný a účinný lék na akné. Působí bakteriostaticky a protizánětlivě. Může být použit jako pomůcka pro dospívající akné na obličeji. Chlorhexidin pomáhá vysušit zanícené ohniska a snížit zarudnutí.

Kyselina salicylová má podobný účinek jako chlorhexidin, a proto se často používá jako účinný lék na akné na obličeji. Používá se také s černými skvrnami jako účinné rozpouštědlo pro mazové zátky. Při používání léku byste však měli být opatrní, protože může vysušit pokožku a zvýšit její citlivost. Proto se kyselina salicylová nanáší bodově na oblast lokalizace vyrážek.

Ichthyolová mast je oblíbená pro léčbu akné na obličeji. Má anestetický, protizánětlivý, antiseptický a resorpční účinek. Často se používá při těžkém akné k odstranění infiltrace. To je nejlepší lék na vředy, který pomáhá rychle se zbavit zánětlivého procesu a hnisavého obsahu v ohnisku zánětu..

Masť se nanáší bodově nebo se šíří v tenké vrstvě v případě více erupcí. Ichthyol se také používá k odstranění skvrn po akné.

Balzamová mast, lépe známá jako Višnevskina mast, se často používá při léčbě bolestivého vnitřního akné, které pomáhá rychle vyřešit zánětlivé zaměření a zabránit tvorbě jizev a jizev. Liniment je známý svým silným protizánětlivým a baktericidním účinkem.

Badiaga je nejlepší lék na akné a akné, který pomáhá zlepšit místní krevní oběh, zmírnit zánětlivý proces a potlačit růst patogenní mikroflóry. Má resorpční účinek, proto se používá k odstranění skvrn, které zůstávají po vyřešení vnitřního akné..

Tsindol má antiseptický a sušící účinek a často se používá jako lék pro jednotlivé komedony. U těžkých onemocnění akné se terapeutická složka používá jako maska.

Mezi domácími pomocnými složkami pro akné na obličeji se aloe často používá k přípravě masek a krémů, stejně jako dehtového mýdla na praní. Tento druhý léčivý přípravek je také známý jako nejlepší lék na černé tečky na nose díky svým dobrým čistícím vlastnostem..

Seznam léčivých přípravků pro vnitřní použití

Pro léčbu těžkých forem akné jsou povinné léky pro vnitřní podávání následujících skupin:

  • retinoidy;
  • vitamíny;
  • probiotika;
  • antibiotika.

Tyto léky na akné vám ve většině případů pomohou léčit rychleji..

Retinoidy

Skupina retinoidů se prodává pod značkami jako Roaccutane, Sortret a Acnecutane. Hlavní účinnou látkou je isotretinoin.

Retinoidy jsou nejlepším lékem na těžké dospívající akné na obličeji, když jsou jiné léky neúčinné.

Užívání drog této skupiny bez lékařského předpisu je přísně zakázáno, protože často způsobuje nežádoucí reakce.

Vitamíny

K léčbě akné, které vzniklo na pozadí nedostatku vitamínů, jsou předepsány vitamíny. Nejčastěji je akné způsobeno nedostatkem vitamínů A a E. Nejúčinnějším lékem na jejich doplnění v těle je Aevit. Měl by být používán k léčbě akné s opatrností a pouze podle pokynů lékaře, protože v případě předávkování může vést k vedlejším účinkům, včetně hypervitaminózy vitamínů A a E.

Probiotika

Akné způsobené střevními problémy je léčeno probiotiky. Do této skupiny patří Rioflora, Acipol, Linex atd. Probiotika pomáhají obnovit prospěšnou mikroflóru, čistí střeva od toxinů a toxinů. Pomáhají také posílit imunitní systém, který hraje při akné důležitou roli.

Antibiotika

Nejčastěji předepisovanými antibiotiky na akné jsou Doxycycline, Unidox Solutab a Erythomycin. Účinné látky se hromadí v ložiscích zánětu a mají antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Léky se používají na těžké akné podle pokynů lékaře.

Nejlepší gely na mytí obličeje na akné

Během léčby akné hraje důležitou roli správná péče o pokožku obličeje. K tomu pomáhají prací gely s antiseptickými a protizánětlivými vlastnostmi. Nejlepší ze stávajících jsou:

  • Avene Cleanance;
  • IMMUNO;
  • Výhoda.

Tyto gely jemně čistí pokožku od nečistot, bojují proti černým bodkám a zabraňují jejich dalšímu vzhledu. Pomáhají také snižovat zánět kůže během léčby akné..

Klíčem k úspěšné léčbě je integrovaný přístup

Černé tečky a pupínky ve většině případů vyžadují integrovaný přístup k léčbě, který by měl zahrnovat použití účinných lokálních produktů, pečlivou péči a čištění pokožky a dietní terapii. Akné vedoucí ke vzniku jizev vyžaduje další fyzikální terapii, která pomůže předcházet nebo eliminovat jizvy.

Pilulky

Lékař předepsaný v komplexní léčbě ARVI, byl předepsán poprvé, rozhodl jsem se ho pít, protože se jedná o formu vitaminu A, šla jsem na opravu mnohem rychleji, obvykle mé nemoci zřídka odezní bez komplikací, můj nos je slabým místem, ale tentokrát překvapivě ARVI nedal komplikace. Také jsem si všiml, že se zlepšil stav těla, pokožky a vlasů..

Existují tři způsoby, jak používat chloramfenikol: užívat pilulky, vytvářet masky a nanášet bodově. Antibiotikum nikdy takhle nepolykám a málokdy dělám masky, pokud je tam spousta vyrážek. V takových případech zředím roztok chloramfenikolu vodou, někdy přidám jíl. Masku nechávám déle než 20 minut a důkladně ji opláchnu. Jedná se o druh šokové terapie, která rychle vrátí pokožku do normálu. A když je tu a tam jen pár pupíků, pak je lepší jednat bodově a rozmazat každý zvlášť. Tímto způsobem se můžete zbavit jakéhokoli pupíku za tři dny, ale snažím se to nezneužívat, antibiotika jsou špatné vtipy.

A byl jsem léčen Retasolem, výsledek se mi líbil. Kůže se samozřejmě odloupla, ale ne příliš dlouho, asi týden. Okamžitě jsem si uvědomil, jaký jsem skvělý člověk, že jsem se rozhodl začít ho používat na dovolené) Ale tyto otravné akné s ním nakonec zmizely a kůže přestala být tak mastná, jinak to šlo navždy jako s palačinkou na Shrovetide.

Pivovarské kvasnice piju v průměru jednou za šest měsíců. Líbí se mi, jak fungují. Po ukončení léčby je moje pokožka očištěna, nehty a vlasy jsou posíleny. Hlavní věcí je převzít vysoce kvalitní pivovarské kvasnice od důvěryhodného výrobce.
Nejprve je jejich činnost zaměřena na normalizaci funkce střev, díky tomu se pokožka uzdraví. K dispozici je speciální pivovarské kvasnice pro akné a černé tečky. Snažil jsem se je vzít, ale nevšiml jsem si jasného rozdílu od běžných kvasinek.
Moje kůže je očištěna od jakéhokoli druhu. Hlavní věcí je absolvovat je na celý kurz v doporučeném množství. Pijte 10-15 tablet denně a rozdělte je do 3 dávek. Kurz - 3-4 týdny.

Užívám aspirin, když si nedokážu poradit s akné. Vyrábím masku ze 6 tablet, lžičky vody (nejdříve tablety granuluji vodou), 2 lžičky medu. Výslednou směs aplikuji maximálně půl hodiny. Poté - nějaký jednoduchý krém. Velmi to pomáhá.
Ihned po smytí masky je zřejmé, že tón obličeje se vyrovnal. Ale nejzajímavější věc se stane několik hodin po zákroku. Kůže se mění před očima. Již po jednom vyschne akné a úplně zmizí. Efekt mi stačí na 1, maximálně 2 týdny.
Ale proto nelze tuto masku použít často: kyselina acetylsalicylová je lék, který má řadu kontraindikací, které mohou hrozit i při vnějších.

Poraďte se s lékem proti akné. Ověřeno!

Tonikum, mast... cokoli. Co pomohlo? Je žádoucí ne z pop clerasilu nebo klínového clea, ale z více léčivých. Prodávají se v lékárně, ale který lék je lepší?)) Kdo má jakou zkušenost? Napište, o co jste bojovali a jak efektivní.

Okamžitě všem říkám VELKÉ DÍKY.

Komentáře uživatelů

Jen málo lidí ví o enterosorpci akné. Zde je o tomto http://www.medlinks.ru/article.php?sid=82487 dobře napsáno

Série prostředků Master Herb z TIande. Moje kamarádka vedla spor s prodávajícím) prodávající jí slíbil vrátit peníze, pokud jí nepomůže. Výsledkem bylo, že jsem ji měsíc neviděl a o měsíc později, když jsem ji uviděl, jsem nemohl uvěřit svým očím. Tvář byla ideální. Takže doporučuji https://www.baby.ru/goto?url=http%3A%2F%2Ftiande.ru%2Fcatalog%2Fdlya_lica%2Fproblemnaya_kozha%2Fakne%2F153313%2F%3Freferral%3D @@ 8919e92fa275beme3d3b2bd3b3 8919e92fa275dcf1b1b6b3aab0e9b067 & utm_source = all Tato řada má umyvadlo, osobně ho používám pouze. Dokonale stahuje póry. a odstraňuje přebytečný tuk z obličeje.

Musíte jít ke kosmetice na úklid Svaté země. Kosmetička se podívá na to, jaký problém má vaše pokožka: Pro nás je akné jakýkoli zánět, ale ve skutečnosti vypadají komplexně. Závisí na typu pokožky, šířce a hloubce pórů, lokalizaci, příčinách atd. S lidovými prostředky osušíte pokožku, která začne intenzivně produkovat tuk - a vše v kruhu. Trpěl jsem čtyři roky - masti, krémy, lékárna, lidé, vylučovali hormony, polykali střeva - zdravé. Tato očista pomohla, účinek hned po první, jako v reklamě. Pak jednou za 1,5-2-2,5 měsíce a vybraná péče speciálně pro mou pokožku. Už je to v pořádku. V Moskvě je taková očista 3,5–4 tisíce. Ale stojí to za to.

akné leze už rok, pravděpodobně, dokonce jsem upřímně nechápal, jak s ním zacházet, protože takové problémy nikdy nebyly. Figachila dokonce jód, několikrát si vydělal popáleniny. Baneocin pomáhal víceméně a střídmě, ale zase na jednom místě se uzdravíte, na jiném to vyjde. Poprvé v životě jsem šel hloupě na globální čištění obličeje ke kosmetičce. Ano, první týden se kůže chovala neadekvátně, udělali mi pilulku, takže to sklouzlo na kousky, malé pupínky se také objevily po dobu 10 dnů, no, o něco více než týden. A pak to vzlétlo jako ruka, tři měsíce vůbec netrpím, můj obličej je čistý. Ano, kosmetička vám poradí, abyste se nechali otestovat na klíšťata a hormony, ale věděl jsem, že s tím je všechno normální, takže jsem se neobtěžoval

v lahvičce tinktury měsíčku rozdrťte balíček (10 záložek) kyseliny acetisalicylové, rozpusťte a otřete si obličej. Pomáhá skvěle