loader

Hlavní

Akné

Fórum Hair.com

léčba plešatosti, transplantace vlasů

  • Seznam fór ‹Diskuse.‹ Výměna zkušeností
  • Změňte velikost písma
  • Pro tisk
  • FAQ
  • Galerie
  • odbavit se
  • vstup

Úprava kapalným dusíkem

Úprava kapalným dusíkem

Volosok 7. srpna 2010 08:29

Ahoj! Aniž bych chodil k trichologům, mohu si s jistotou diagnostikovat AHA, protože všechny příznaky jsou stejné - začal jsem plešatět ve věku 19 let. Jen jsem tomu nevěnoval pozornost, protože jsem měl holé skvrny od dětství, ale posledních 6 let mi rostly vlasy. Přední část je téměř úplně vylezena ven, na temeni hlavy je patrné ztenčení. Pokud svítíte, obecně, plešatý bod na temeni hlavy. Atd.

Na stupnici Norwood mám IIIA, ale horní část mé hlavy se stále ztenčuje, a proto jsem začal běžet, protože rozhodně nechci ztratit horní část své hlavy.

Zavolal jsem trichologovi, řekla, že jsou léčeni tekutým azatem - 10 procedur. Celková cena je 3000 tisíc rublů. To je pro mě spousta peněz. tak radit.

Pokud je AGA na genetické úrovni, jak zde může pomoci kapalný dusík? Nebo funguje pouze se všemi druhy seborey?

Re: Zpracování kapalným dusíkem

folliculus 7. srpna 2010, 09:00

Re: Zpracování kapalným dusíkem

denis123 7. srpna 2010 09:06

Re: Zpracování kapalným dusíkem

Nikita 7. srpna 2010, 14:24

Re: Zpracování kapalným dusíkem

ještě ne plešatý 7. srpna 2010, 21:31

Re: Zpracování kapalným dusíkem

denis123 8. srpna 2010, 00:51

Re: Zpracování kapalným dusíkem

ještě plešatý 8. srpna 2010, 08:59

Re: Zpracování kapalným dusíkem

denis123 8. srpna 2010, 10:01

Je lepší odstranit krtky laserem

Re: Zpracování kapalným dusíkem

maksimus 8. srpna 2010, 18:43

Re: Zpracování kapalným dusíkem

himik 16. srpna 2010, 22:51

Re: Zpracování kapalným dusíkem

Alan4ik 16. srpna 2010 23:31

Úprava kapalným dusíkem

Dorian 18. března 2015 14:28

Re: Zpracování kapalným dusíkem

Crawler 18. března 2015 15:45

Podstoupil jsem kurz kryomasáže pokožky hlavy (ne za účelem léčby AGA). Terapie AGA nemá žádný přínos, ale samotné procedury jsou příjemné a zábavné, uklidňují podrážděnou pokožku hlavy

Re: Zpracování kapalným dusíkem

Julia-sun 25. března 2015, 15:36

Kdo je teď na konferenci

Uživatelé procházející toto fórum: žádní registrovaní uživatelé a 3 hosté

Proč je kryoterapie pro vlasy užitečná?

Trichologické problémy dnes, bohužel, nejsou neobvyklé a v boji proti nim se dívky uchylují k všemožným procedurám - masáže, užívání vitamínů, masky. Pokud to všechno selže, je na čase použít těžké dělostřelectvo. Stránka pro ženy „Krásná a úspěšná“ zjistila, jak kryoterapie pro vlasy ovlivňuje jejich strukturu.

Co je kryoterapie pro vlasy?

Kryoterapií se rozumí účinek kapalného dusíku na vlasy. Toto je fyzioterapeutický postup. Jeho cílem je léčit problémové oblasti.

Existují 3 hlavní důvody, proč se vyplatí uchýlit se ke kryoterapii pro dlouhé vlasy:

  • Alopecie;
  • Nadměrný obsah tuku;
  • Lupy.

Během procedury jsou vlasy vystaveny ultranízkým teplotám - -160 ° C. To vede tělo k šoku, cévy se začnou stahovat a poté expandovat, což má za následek řadu pozitivních změn:

  • metabolismus se zrychluje;
  • zlepšuje se krevní oběh;
  • buňky epidermis jsou nasyceny kyslíkem;
  • Neaktivní folikuly se „probudí“, což vede ke zrychlenému růstu vlasů;
  • struktura vlasů je obnovena;
  • kudrlinky se stávají silnějšími;
  • vnější sekrece je normalizována (vlasy se pomaleji mastnou);
  • bakterie umírají.

Kosmetologové doporučují kombinovat kryoterapii s dalšími kosmetickými procedurami, například darsonvalizací.

Pokud jste zoufalí a už nevěříte, že můžete kudrlinkám obnovit původní zdraví a hustotu, vyzkoušejte kryomasáž na vlasy. Prameny se stanou mnohem silnějšími, vlasy silnější, lupiny zmizí, mastný lesk zmizí.

Vypadávání vlasů může být spojeno s psychickým stresem a dramatickým úbytkem hmotnosti, pak se v kombinaci s „studenou“ terapií vyplatí pít vitamíny.

Stojí za to vzdát se kryoterapie pro lidi, kteří mají:

  • alergie na nachlazení;
  • pustulární vyrážka a opar;
  • migréna;
  • osteoporóza;
  • ateroskleróza;
  • epilepsie;
  • arteriální hypertenze;
  • hirsutismus.

Jak je kryomasáž pro vlasy?

Stránka sympaty.net již má článek o kryoterapii obličeje a kryomasáž vlasů tekutým dusíkem je mu velmi podobná.

V obou případech se používá dlouhý aplikátor (přibližně 30 cm), kterým je dřevěná tyč se špičkou vaty. Kosmetička ji spustí do nádoby naplněné tekutým dusíkem a poté ošetří povrch hlavy a zastaví se na každém místě po dobu asi 5 sekund. Pohyby se provádějí od upuštění.

Pokud je plešatost problémem, lze oblasti ošetřit lokálně.

Procedura trvá asi 20 minut. Chcete-li vidět výsledek, musíte absolvovat kurz 10-15 procedur. Není třeba se připravovat na kryoterapii vlasů, po ní také neexistují žádná omezení..

Kryomasáž pokožky hlavy: recenze

  • Samotná kryomasáž vám pravděpodobně nepomůže, je třeba ji provádět v komplexu. Udělal jsem masky, šel na darsonval a teprve poté jsem viděl výsledek: vlasy zesílily, jejich ztráta se zastavila, objevil se lesk. Samotné masky mi také moc nevylepšily, tak se obraťte na kosmetičku, nech vám něco poradí. Christina, 23 let.
  • Vlasy strašně vypadly z procedury a konce doslova spadly. V panice jsem běžel ke kosmetičce, která mě uklidnila a doporučila mi dokončit kurz. Ztráta opravdu pominula, vlasy se začaly mastit ne tak rychle, nebyly žádné lupy. Dal jsem za kurz 3000 rublů. Alena, 35 let.
  • Udělal jsem kryomasáž pokožky hlavy, proč jsem to zdůraznil, protože se to děje také z plešatosti. Pomohlo mi to, vlasy přestaly vypadávat, ale akce trvá asi rok, pokud použijete také masky. Velmi užitečné pro prevenci. Sveta, 29 let.

Kryoterapie podporuje zdravé vlasy, ale nezapomeňte, že její účinek je individuální. Aby vaše prameny vždy potěšily, postupujte podle článků na našem webu: existuje mnoho dalších způsobů, jak udělat kudrlinky silné a krásné.

Účinnost terapeutické kryomasáže pokožky hlavy

Věda po dlouhou dobu prokázala anti-stárnoucí účinek chladu na lidské tělo. V této oblasti se staly velmi populární kryogenní postupy, jedním z nich je kryomasáž hlavy. Další informace o tom, co je takový postup, jak se provádí a jaký účinek má na tělo, se dozvíte z tohoto článku..

Princip činnosti

Kryomasáž je fyzioterapeutický postup zaměřený na léčbu nebo zlepšení určité části těla, jehož charakteristickým rysem je použití chladných činidel jako hlavních fyzikálních faktorů ovlivňujících buňky těla. Rysem kryomasáže je okamžité ochlazení kožních buněk, které je povoleno jejich kryorezistencí, beze změn v procesech termoregulace (omrzliny).

Při vystavení chladu na těle dochází k ochranné reakci vyjádřené dvěma faktory:

  1. Počáteční zpomalení průtoku krve a zvýšení jeho viskozity. Pod vlivem chladu se zužují malé kapiláry, tepny a krevní cévy, krev se stává silnější a neschopná rychlého oběhu. Díky tomu jsou metabolické procesy významně otupěny, proces absorpce živin a kyslíku je pozastaven. Tato reakce pomáhá tkáním snížit přenos tepla a udržet teplo mnohem déle..
  2. Proces obnovy do známého stavu. Když vrchní vrstvy epidermy zamrznou, hlavní mozek vydá povel k produkci velkého množství biologicky aktivních látek zaměřených na rozšíření cévní tkáně. Takovou reakci těla lze pozorovat ve formě silného zarudnutí kůže v důsledku snížení svalového tonusu, takzvaného axonového reflexu. Po obnovení tělesné teploty se zdvojnásobí přístup kyslíku k tkáním a transport živin, což pomáhá zlepšit metabolické procesy, normalizuje práci žláz s vnitřní sekrecí.

V důsledku toho se zlepšuje krevní oběh v tkáních a tím i transport všech užitečných látek nezbytných pro jejich zdraví a mládí. Pokud jde o pokožku hlavy, růst vlasů je stimulován díky aktivnímu nasycení vlasových folikulů živinami.

Poznámka! Kryomasáž pomáhá obnovit acidobazickou rovnováhu pokožky pH 5,5.

Indikace a kontraindikace

Vlastní účel tohoto postupu je velmi nebezpečný, protože reakce těla může být nepředvídatelná..

Pokud začnete zaznamenávat jakékoli problémy spojené s vlasy (slabý růst, křehkost, intenzivní vypadávání vlasů) nebo dermatologické projevy na pokožce, měli byste kontaktovat dermatologa a trichologa. Právě tito odborníci budou moci v případě potřeby předepsat optimální průběh..

Skupina hlavních indikací pro kryomasáž zpravidla zahrnuje:

  • seborrhea - nadměrná tvorba kožního mazu;
  • suché a křehké vlasy;
  • rychlá ztráta objemu, tenké a tenké vlasy;
  • androgenní alopecie - aktivní vypadávání vlasů způsobené různými poruchami v těle;
  • plešatost v raném věku, která je způsobena nesprávnou stravou, nedostatkem vitamínů a minerálů, hormonálními poruchami;
  • Kruhové vypadávání vlasů - částečné vypadávání vlasů (častější u mužů);
  • zvýšená citlivost pokožky hlavy;
  • tvorba lupů, která nereaguje na kosmetické ošetření;
  • svědění, napnutí pokožky hlavy.

Kryomasáž hlavy se také používá ke zvýšení účinku jiných lékařských postupů a provádí se půl hodiny před nimi..

Ale přesto má tento typ terapie určité kontraindikace:

  • alergická reakce na chlad, způsobující svědění a silné pálení;
  • přítomnost aktivních herpes virů;
  • časté hnisání kůže v oblasti hlavy;
  • plísňové nebo infekční dermatologické nemoci;
  • migrény, systematické bolesti hlavy;
  • epilepsie, duševní poruchy.

Fotky před a po

Zařízení a technologie pro postup

Kryomasáž pokožky hlavy se provádí kapalným dusíkem, který působí jako reagencie za studena. Pro tento postup existují dvě technologie: kontaktní masáž a bezkontaktní letecká kryomasáž.

Kapalný dusík

Jedná se o nejrozšířenější a nejoblíbenější službu, která je k dispozici téměř ve všech moderních kosmetických centrech a kosmetických salonech. Princip tohoto postupu je velmi jednoduchý..

Nejprve je nutné provést studený test kůže pacienta, aby se zjistila reakce těla, aby se určila prahová hodnota pro chlad. Tento test se nazývá rozpad ledu..

Pokud člověk necítí nepohodlí, na pokožce se neobjeví zarudnutí, nedochází ke svědění, neexistují žádné kontraindikace pro kryoterapii. Není nutná žádná předběžná příprava vlasů a pokožky!

Proceduru lze provést jak v celé oblasti hlavy, tak lokálně. Technik vezme speciální aplikátor a ponoří jej do nádoby s tekutým dusíkem. Hladkými, ale obratnými pohyby se tekutý dusík nanáší na pokožku hlavy podél dělících linií, aby se zabránilo kontaktu se samotnými vlasy..

Pokud se na kadeře dostane velké množství dusíku, mohou zmrznout a odlomit se. Tato aplikace se opakuje 3-4krát pro každou masážní linku a trvá přibližně 5-7 sekund. Celkově bude celá procedura trvat asi 15-20 minut.

Bezkontaktní letecká masáž

Má stejný princip fungování a neliší se od kontaktní metody, s výjimkou techniky provedení. Kosmetička nainstaluje speciální trysku na zařízení (dusíkový válec) a rozstřikuje dusík podél masážních linek.

Důležitou roli hraje technika a zkušenosti pána, protože přebytek dusíku může negativně ovlivnit pokožku a vlasy. Procedura také sestává ze 3-4 opakování v každém řádku.

Vlastnosti průběhu léčby

Ošetření vlasů tekutým dusíkem zahrnuje určitý průběh, který se skládá z několika procedur prováděných v určitém intervalu. Vše závisí na závažnosti onemocnění a také na individuálních charakteristikách osoby (typ kůže a vlasů). Optimální průběh může zvolit tricholog s přihlédnutím ke všem faktorům onemocnění a doporučením dermatologa.

Minimální kurz se skládá z 10–12 sezení, která se provádějí v intervalu jednoho dne po každém zákroku. Kryomasáž hlavy kapalným dusíkem je poměrně cenově dostupný postup, jehož průměrná cena v regionech Ruské federace je 900-1000 rublů.

Pozornost! Většina klinik a kosmetologických center nabízí slevy na léčebné kurzy, díky nimž jsou náklady na jeden zákrok výrazně sníženy. Celý kurz tedy bude stát asi 8 až 9 tisíc rublů..

Jakého efektu lze dosáhnout

Pod vlivem nízkých teplot jsou povrchové cévy výrazně zúženy, což zpomaluje průtok krve. Po nějaké době začíná reverzní proces, protože mozek dává příkaz k aktivnějšímu přívodu krve do chlazených oblastí..

Uvolňuje se svalová tkáň, dochází k výrazné vazodilataci, významně se zvyšuje transport krve a lymfy. Díky tomu je pokožka schopna absorbovat více kyslíku..

Po ukončení procedury se všechny metabolické procesy pokožky zintenzivňují, normalizuje se práce mazových a endokrinních žláz, zvyšuje se tok živin do vlasových folikulů.

Kryomasáž hlavy je vynikajícím léčebným postupem pro pokožku hlavy a vlasů, o čemž svědčí pozitivní zpětná vazba od spokojených pacientů. Také na různých fórech a webových stránkách kosmetologických klinik můžete vidět fotografie před a po kryomasáži.

Výhody a nevýhody

Každý, kdo chce tuto techniku ​​vyzkoušet na sobě, si často klade bezpečnostní otázky: je dusík schopen poškodit pokožku nebo vlasy samotné, jaké nepříjemné následky lze očekávat. Stojí za to pamatovat, že absolutně všechny vedlejší účinky jsou spojeny se zanedbáním indikací a kontraindikací pro tento postup, stejně jako s porušením techniky jeho provádění. Ošetření vlasů tekutým dusíkem provádí speciálně vyškolený odborník se zkušenostmi. Vlastní chování takového postupu doma je přísně zakázáno. To je možná jediná nevýhoda..

Za výhodu této léčby se považuje přímý účinek na vnitřní problémy (zhoršený krevní oběh, nekoordinovaná práce žláz s vnitřní sekrecí, aktivace odumřelých chlupatých zón), zatímco kosmetické procedury pouze maskují problémy a mají krátkodobý účinek.

Užitečná videa

Ošetření pokožky hlavy ozonem.

Jak se zbavit vypadávání vlasů a plešatosti.

Kryomasáž hlavy - recenze

Existuje výsledek - nové vlasy, ale bylo to strašidelné))

Léčím a pěstuji vlasy po dlouhou dobu, více než rok. Výsledky jsou velmi dobré, ale snažím se hledat něco nového a užitečného. A co je nejdůležitější, ne šíleně drahé.

Slyšel jsem o kryomasáži pokožky hlavy současně ze dvou zdrojů od vlasového specialisty (dermatologa-trichologa) a od mého přítele. Obrátil jsem se na dermatologa ohledně lupů, které se náhle objevily, dokonce ani lupy, ale jakési loupání, bylo to, jako by se mi pokožka začala odlupovat po hlavě po silném spálení sluncem, proč se to stalo, nerozuměl jsem, nejpravděpodobněji to byla reakce na jeden z nových vlasových produktů na bázi alkoholu (okamžitě jsem je vyhodil). Lékař mi doporučil šampon Ducray Kertiol-S, který dobře odlupuje pokožku hlavy, a také mi doporučil provést kryomasážní procedury.

Stručně řečeno, co je to kryomasáž:

Kryomasáž je masáž pokožky hlavy tekutým dusíkem. Dusík je plyn, který se při teplotě minus 196 ° C mění na průhlednou kapalinu, bezbarvou a bez zápachu. Jak teplota stoupá, dusík se odpařuje. Kryomasáž je tedy studená masáž. Provádí se pomocí speciálního aplikátoru, jehož pohyby jsou směrovány podél masážních linií. Silné rychlé ochlazení pokožky hlavy zvyšuje proces krevního oběhu: cévy se nejprve zužují a poté rozšiřují. 10-15 minut po proceduře Cryomassage začíná aktivní příliv tepla na pokožku. E Cryomassage podporuje jemné odlupování povrchových vrstev epidermis a obnovu pokožky. Masáž pokožky hlavy tekutým dusíkem je proto obzvláště účinná u mastné seborrhy a mastných vlasů. Průběh procedur pomáhá zbavit se lupů a normalizuje vylučování mazu. Kromě toho Cryomassage zlepšuje přívod krve do vlasových folikulů, což je velmi účinné v boji proti vypadávání vlasů a také vede k výraznému zlepšení jejich stavu..

Rozhodl jsem se tedy udělat tento postup, zejména proto, že jeho cena je docela demokratická. Zaplatil jsem 500 rublů. u jednoho zákroku byly zákroky prováděny dvakrát týdně, celkem se doporučuje provést 15–20 zákroků. Můžete to najít levněji, ale doporučuji vám provést tento postup na dobré známé klinice, kde to za vás provede příslušný odborník..

Kryomasáž je docela příjemná procedura, sedíte / ležíte a cítíte, jak se vám příjemně ochladí hlava. Samotný postup trvá 15-20 minut a vypadá velmi jednoduše. ALE! Je velmi důležité, aby odborník skutečně věděl, jak pracovat s kapalným dusíkem, protože dalších pár sekund expozice může způsobit velmi těžké popálení pokožky!

Na internetu není mnoho skutečných recenzí o kryomasáži hlavy, ale více reklamních zpráv jako „Udělal jsem to a po 2 dnech vlasy narostly“ a další nesmysly. Dívky, chci hned všechny varovat, neexistují žádné zázraky ani prostředky pro ošetření vlasů by měl být používán po dlouhou dobu, přesně po dobu nejméně 3 měsíců (pokud není dohodnuto jinak na samotném nástroji) - jedná se o cyklus, během kterého můžete vyhodnotit, zda je efektivní nebo ne. No, nestalo se, že bych vyrobil ampulku / masku a všechny vlasy rostly, uzdravovaly se a tak dále. Mluvím o terapeutickém účinku, ne o kosmetickém (jako aplikovaný olej - vlasy se lesknou, pokud se neaplikují - nesvítí). Léčení vlasů obecně trvá vytrvale a čas.!

Očekával jsem od kryomasáže:

  • odstranit vzhled lupů a podráždění (kvůli stejné exfoliaci)
  • odlupování horní vrstvy pokožky, což zlepšuje vodivost ampulí a produktů ke kořenům vlasů
  • zlepšit vzhled vlasů
  • a (v ideálním případě) nový růst vlasů

A tak jsem šel na první zákrok a stalo se něco velmi vyděšeného, ​​jmenovitě, po zákroku jsem sestoupil do haly kliniky, začal si vyrábět cop, protahovat si ruku po vlasech a v mých rukou je prostě neskutečně velké množství vlasů. Nosím to znovu a vlasy v mých rukou zůstávají opět plné. Cítil jsem se jako hrdinka hororu. Dívám se na své ruce a vidím své dlouhé vlasy, líbající takový křehký pramen. Samozřejmě jsem běžel zpátky k doktorce, ale ta mě uklidnila a řekla: „ANO, i během zákroku jsem si všimla, že z nich vychází hodně vlasů, ale nebojte se, tyto vlasy byly ve fázi ztráty a kryomasáž urychluje všechny procesy, a proto vyšly.“ Obecně jsem se uklidnil, zdá se, že je všechno v pořádku, znovu vyrostou, stále se dostali ven, ALE nemohl jsi mě na to varovat? Nikde na internetu ani nikde jinde jsem o tom nečetl ani slovo.

Když jsem se trochu vzpamatoval, po 5 dnech jsem se přihlásil k druhému postupu a naštěstí se tato hrůza už neopakovala. A byl tu také další specialista, který řekl, že „K takové reakci na kryomasáž nedochází u každého, ale dochází k ní. A není nic strašného.“

Ve výsledku jsem provedl 12 kryomasážních procedur. Co mohu říci pocitem. Samotný postup je rychlý a příjemný. Následujícího dne vlasy leží velmi dobře, jsou tak objemné u kořínků a zůstávají čisté mnohem déle. A můj hlavní výsledek. Po 1-1,5 měsících jsem už nějak zapomněl, že tam čekám na kryomasáž, viděl jsem nové vlasy v rozloučení! Po prohlédnutí všech rozchodů jsem se opravdu ujistil, že rostou nové vlasy. I když vezmeme v úvahu, kolik chloupků se při mém prvním postupu vytáhlo, bylo nových chlupů mnohem více.

Proceduru kryomasáže tedy rozhodně doporučuji, zvláště pokud máte svědivou nebo šupinatou pokožku hlavy, nebo chcete-li dosáhnout větší účinnosti z ampulí a aplikovaných produktů odstraněním zrohovatělé staré vrstvy pokožky. A i když to bylo po prvním zákroku děsivé, jsem s výsledkem velmi spokojen a pravděpodobně ho za rok zopakuji!

A nakonec jsem pořídil fotografii, na rozloučení je jasně vidět, jaký „ježek“ vyrostl. Fotografie byla pořízena 3-3,5 měsíce po zákroku. Vlasy nerostly okamžitě, ale začaly aktivně růst po skončení kurzu kryomasáže.

Ošetření vlasů tekutým dusíkem

Obsah:

Pokud se potýkáte s problémem vypadávání vlasů nebo jinými onemocněními vlasové linie, a také pokud chcete urychlit růst kadeří, je pro vás vhodné ošetření vlasů tekutým dusíkem. Co je to za techniku? Jak efektivní je? Pro koho je vhodný? Jaké jsou kontraindikace a jaký účinek můžete dosáhnout? Přečtěte si o tom všem v článku.

Tekutý dusík pro vlasy - příznivé vlastnosti

Kryoterapie je velmi rozšířená. Tento relativně levný postup vám umožní léčit vlasy před různými druhy trichologických onemocnění. Expozice za studena má pozitivní vliv nejen na vlasy, ale také na pokožku. Hned je třeba poznamenat, že jedna relace nebude stačit k úplnému odstranění stávajícího problému. Je vyžadován průběh několika postupů. Díky tomuto ošetření vlasů budete schopni odstranit problém vypadávání vlasů a zbavit se lupů. Dusík má navíc sušicí účinek, což je důležité zejména pro majitele vlasů se sklonem k obsahu tuku. Po kurzu obnovy si budete vlasy umýt méně často..

Princip působení kapalného dusíku

Podstatou této techniky je vystavení nízkým teplotám (až do -160 stupňů). Vlasy a pokožka hlavy zároveň prožívají šokový stav. Plavidla se uzavírají a poté rozšiřují, což vede k následujícím důsledkům:

  • Stimuluje krevní oběh.
  • Škodlivé bakterie a bakterie jsou zničeny.
  • Kožní buňky v zóně růstu vlasů jsou nasycené kyslíkem.
  • Struktura kadeří je obnovena a omlazena.
  • Vlasové folikuly jsou aktivovány.
  • Prameny jsou hladké a silné.

Výhody této léčby

Kryoterapie pro vlasy má řadu výhod:

  • Kapalný dusík má antiseptický účinek, dezinfikuje.
  • Je poskytnuta kompletní rekonstrukce struktury kadeří.
  • Vypadávání vlasů se zastaví.
  • Růst se zesiluje.
  • Poskytuje protizánětlivý účinek.
  • Svědění je eliminováno.
  • Lupiny zmizí.
  • Póry jsou odstraněny.
  • Práce mazových žláz je normalizována.
  • Metabolické procesy se zrychlují.
  • Změkčuje pokožku.

Technika provádění

Tento postup nebudete schopni absolvovat sami, takže budete muset najít zkušeného mistra, který povede celý kurz. Technologie se provádí následovně:

  • Vata se navíjí na speciální aplikátor dlouhý 30 cm.
  • Ponořte špičku do nádoby předem naplněné tekutým dusíkem.
  • Ošetřete problémové oblasti přidržením aplikátoru v každé sekci po dobu 5 sekund.

Celá relace trvá v průměru 15–25 minut. Není nutná žádná předchozí příprava. Počet relací určuje hlavní server. K úplné eliminaci onemocnění zpravidla stačí 10-15 postupů..

Pokud trpíte alopecia areata, je během léčby kapalný dusík vystaven po dobu dvou minut výhradně problémovým oblastem. Zasedání je nutné opakovat jednou za 3 dny. Ale frekvence se může lišit. Mělo by to stanovit zkušený odborník. Úplné vyléčení může trvat dva kurzy. Přestávka mezi každých 30 dní.

Na začátku kurzu, po prvních několika sezeních, se ztráta může zvýšit. Rovněž není vyloučen problém zvýšené křehkosti vlákna. Ale na konci regeneračního kurzu jsou všechny tyto problémy odstraněny a vlasy získají zdravý vzhled. Prolaps se zastaví někdy po pátém postupu. Již v této fázi léčby získávají vlasy další objem a hustotu.

Indikace pro

Jak již bylo zmíněno, tato léčebná technika je vhodná k léčbě různých onemocnění pokožky hlavy a vlasů. Doporučujeme jej použít, pokud máte problémy, jako jsou:

  • zvýšená křehkost;
  • sklon k obsahu tuku;
  • alopecie (různé typy počátečních stádií vypadávání vlasů);
  • řídnoucí kadeře;
  • lupy.

Nezapomeňte také, že tato technika je ideální pro prevenci všech výše uvedených patologií..

Kontraindikace

Existuje řada omezení, za kterých stojí za to zdržet se takového zacházení:

  • migréna;
  • onemocnění kardiovaskulárního systému;
  • těhotenství;
  • období laktace;
  • epilepsie;
  • přítomnost duševních poruch;
  • onkologická onemocnění;
  • rány, škrábance nebo jiné poškození kůže v oblasti růstu vlasů;
  • individuální nesnášenlivost účinné látky.

V ostatních případech se můžete k takovému postupu přihlásit. Je to bezbolestné, a proto se nemusíte obávat, že po vystavení příliš nízkým teplotám pocítíte nepříjemné pocity..

Tekutý dusík pro vlasy - cena

Cena jedné relace závisí na různých faktorech. Chcete-li zpracovat pouze poškozenou oblast, budete muset zaplatit asi 500-700 rublů. Cena celého kurzu se bude pohybovat od 4 000 do 11 000 rublů. Ošetření celé chlupaté části bude stát asi 3000 rublů a více.

Ošetření vlasů tekutým dusíkem - recenze

Podívejte se na dojmy jiných žen, které již tento postup provedly, aby obnovily zdraví a krásu svých vlasů. Pokud stále nemůžete určit, jak účinný a bezpečný je kapalný dusík pro vlasy - recenze těch, kteří tento účinek na své vlasy zažili, vám pomohou učinit správné rozhodnutí..

Ošetření vlasů tekutým dusíkem podstoupila ve dvou kurzech s intervalem asi 3 měsíců. Teprve na konci třetího kurzu konečně vlasy přestaly stoupat. Problém s vypadnutím úplně zmizel a od té doby se nevrátil. Doporučuji vám, abyste se během léčby řádně starali o vlasy a dodržovali všechny pokyny a doporučení odborníka. Po proceduře by se vlasy neměly vůbec poprvé dotknout. Když si lehnou, nechte je lhát. Obecně jsem s výsledkem spokojen, protože problém úplně zmizel.

Postup je opravdu bezbolestný, ale také ne příliš příjemný. Nanesli na mě dusík vatovým tamponem podél dělících ploch. Při tomto postupu byl použit hřeben, který byl po dokončení okamžitě umístěn do nádoby s dezinfekčním prostředkem. V procesu aplikace je pocit chladu a mírného pálení. Z účinků stojí za zmínku následující: zrychlil se růst kadeří, na zadní části hlavy se „vylíhly“ nové vlasy. Po 1 kurzu nebylo možné vrátit předchozí hustotu, ale vlasy byly opravdu silné a objemné.

Z těchto setkání nejprve vypadaly vlasy ještě více. Kromě toho byl pocit, že špičky prostě spadnou. Ale uklidnili mě tím, že se jedná o naprosto normální reakci a stav vlasů se brzy obnoví. Vlasy skutečně přestaly vypadávat, nyní se tak rychle nemastí, lupiny zmizely.

Ošetření vlasů dusíkem - kryoterapie

Ksenia Emelyanova

Kadeřník-stylista s více než 7letou praxí, učitel-barevník.

Dnes není problém plešatosti tak akutní, stal se možným díky nejnovějším léčebným metodám. Nejúčinnější léčbou vypadávání vlasů je samozřejmě komplexní terapie. Taková léčba by měla zahrnovat nejen použití vlasových masek nebo speciálních vitamínů, ale také fyzioterapeutické postupy..

Kryoterapie pro vlasy, jinými slovy léčba tekutým dusíkem, si získává stále větší oblibu. Takový postup má nejen příznivý účinek na celkový stav vlasů, ale také pomáhá zbavit seborrheu, zvýšené mastné vlasy a plešatost téměř jakékoli složitosti..

Současně nezpůsobuje alergické reakce a není doprovázen toxickými účinky. Pamatujte, že kryoterapie, kryomasáž a ošetření vlasy dusíkem jsou jedno a totéž.

Doporučení a kontraindikace pro kryoterapii

Tento postup je nabízen v mnoha kosmetických salonech a na klinikách estetické medicíny. Kryoterapie pokožky hlavy umožňuje nejen zastavit vypadávání vlasů, ale také zlepšit jejich růst.

Po odstranění seborey se také zlepšuje celkový stav vlasů. Jejich růst se výrazně zrychluje, vlasy jsou husté a lesklé.

Pouze lékař může předepsat takový postup po vyšetření a zjištění příčin ztráty. Nedoporučuje se samostatně rozhodovat o potřebě kurzu kryoterapie, protože má řadu kontraindikací:

  • přítomnost otevřených ran na kůži;
  • epileptické záchvaty;
  • těžká psychologická onemocnění doprovázená prodlouženou depresí;
  • virové nebo infekční léze;
  • období těhotenství;
  • patologie kardiovaskulárního systému;
  • individuální nesnášenlivost.

Jaký je účinek dusíku na vlasy?

Použití dusíku k léčbě patologických stavů pokožky hlavy, zejména plešatosti, má své pozitivní aspekty, kterých nelze dosáhnout jinak..

Během procedury je oblast pokožky hlavy ošetřená dusíkem vystavena po velmi krátkou dobu nízké teplotě, asi -150 stupňů, což vede k zablokování nervových impulsů a vazospasmu (zúžení a expanze).

Díky této stimulaci je spuštěn proces zlepšování krevního oběhu a zlepšování metabolických procesů. Kromě toho se zvyšuje výživa tkání, posiluje se vlasový folikul, cibule se stává silnější a zdravější.

To je způsobeno skutečností, že tak nízká teplota probouzí spící folikul, a tím několikrát zrychluje jeho růst. Proto je kryoterapie předepsána u nadměrného vypadávání vlasů a plešatosti, a to jak u žen, tak u mužů..

Jak probíhá kryoterapie?

Kryoterapie zahrnuje použití speciálního aplikátoru bavlny namočeného v tekutém dusíku. Takový aplikátor je připevněn k tyči dlouhé 40 cm, což je nejjednodušší možnost..

Používají se také další aplikátory, například ve formě tuby, která obsahuje dusík. Pracovní konec je vybaven různými nástavci, které umožňují nejefektivnější manipulaci.

Pokud má pacient mastnou seborrheu nebo částečnou plešatost, pak je každá oblast pokožky ošetřena aplikátorem ne déle než 2 sekundy, celková doba sezení je 25 minut.

Pokud vám vypadávají vlasy, tekutý dusík se nanáší pouze na plešatějící oblast

  • Doba expozice 1,5 minuty
  • Terapie je navržena pro 20 procedur, 3 za týden
  • V pokročilejších situacích bude nutné léčbu opakovat po 35-40 dnech.

Trichologové doporučují masáž pomocí dusíku jako doplněk k hlavní léčbě, což výrazně zvyšuje její účinek. Je tedy možné vyřešit problém plešatosti i v nejpokročilejších fázích..

V některých situacích může být léčba dusíkem použita jako samostatná terapie, například jako prevence plešatosti nebo péče.

Aby terapie dusíkem poskytla efektivní výsledek, doporučuje se další příjem vitamínů.

Recenze pacientů ohledně kryoterapie pro vlasy jsou většinou pozitivní. Statistické údaje ukázaly, že po 5–7 sezeních ztráta vlasů klesá a zvyšuje se jejich pružnost a síla..

Ošetření dusíkem je naprosto bezbolestné a nezpůsobuje nepohodlí. Alergické reakce jsou extrémně vzácné. Proto se kryoterapie pyšnila místem v léčbě patologických stavů pokožky hlavy. V některých situacích je to jediný postup, po kterém se vrátí předchozí lesk a zdraví vlasů..

Kryomasáž hlavy

Jak je popsáno výše, kryomasáž nebo kryoterapie pokožky hlavy se provádí pomocí kapalného dusíku. Nejčastěji se předepisuje na mastné lupy a nadměrné vypadávání vlasů..

Pozitivní účinky této masáže jsou následující:

  • omlazení pokožky hlavy;
  • odstranění lupů;
  • zvýšený růst vlasů;
  • ukončení jejich křehkosti;
  • zbavit se rozštěpených konců.

Po ukončení procedury vlasy nejen urychlují svůj růst, ale také se stávají mnohem silnějšími. Díky tekutému dusíku je možné vyřešit téměř všechny problémy spojené se seboreou nebo plešatostí. Je třeba poznamenat, že tento postup nezpůsobuje nepohodlí, je zcela bezbolestný a nemá žádné věkové omezení..

Recenze

Zpětná vazba k postupu

*** Klikni pro zvětšení

O použití tekutého dusíku na vlasy. Postup kryoterapie

Moderní dívky vědí, že zárukou dobře upraveného vzhledu je bezvadné zdraví. Téměř každý estetický problém má pozadí v podobě narušení činnosti těla. Proto je taková pozornost věnována lékařským postupům..

Kryoterapie je léčebný postup zaměřený na boj proti chorobám pokožky hlavy. Olejovou seborrheu, alopecii a další těžko napravitelné problémy lze vyléčit tekutým dusíkem.

Využití kapalného dusíku v trichologii

Práce s kapalným dusíkem byla kosmetology úspěšně praktikována již mnoho let. Jedním z posledních objevů byl jeho vliv na stav vlasů. Nízká teplota vrhá pokožku do šoku. Cévy se střídavě zužují a rozšiřují, zvyšuje se průtok krve. Spící vlasové folikuly začínají být aktivní, zvyšuje se růst vlasů a jejich hustota.

Takto se tělo chrání před chladem. Cévy jsou zahrnuty do práce a normalizují produkci kožního mazu. Snižuje mastnost pokožky a lupy zmizí.

Kapalný dusík je bezbarvý, bez zápachu, nehořlavý a nevýbušný - je to bezpečná látka. Během kryoterapie se ochladí na -160 stupňů a aplikuje se na pokožku hlavy.

Existují 2 typy zpracování:

  • Místní - pokud je zjištěno jakékoli onemocnění (plešatost, alopecie), při kterém utrpěla malá oblast kůže, pak je zpracována a ošetřena pouze ona.
  • Obecné - manipulujte s celou hlavou. To se provádí seborrheou, hojným vypadáváním vlasů, aby se zabránilo.

Pořadí chování

Vatový tampon je navinut na dřevěnou tyč a namočen do kapalného dusíku. Aplikátor se nanáší na celou pokožku hlavy a střídavě se s ní pohybuje. Délka nástroje je asi 30 cm. V jedné sekci můžete zůstat maximálně 20 sekund. Kompletní ošetření hlavy je načerpáno do 30 minut.

Před zákrokem není nutná žádná speciální příprava. Mohou vám doporučit, abyste vypili vitamíny. To se provádí za účelem konsolidace výsledků nebo dosažení lepšího účinku..

Pozitivní a negativní důsledky postupu

Je důležité si uvědomit, že kryoterapie je lékařský, nikoli kosmetický postup. Chlad působí na tělo, obnovuje buňky a mění jejich fungování zevnitř. Z vnějšku nebude výsledek okamžitě viditelný. To nejsou hedvábně hladké vlasy. Spíše naopak. V některých případech se mohou dokonce zlomit. To je způsobeno účinkem chladu na velmi volné kadeře. Pozitivní účinek bude patrný až po 5. postupu.

Staré vlasy, které by vypadly během 1-2 týdnů, umírají.

Nedoporučuje se pro suchou pokožku hlavy. Vystavení chladu může mít negativní důsledky..

Po absolvování celého kurzu získáte následující výsledek:

  • Okysličené buňky a tkáně pokožky hlavy.
  • Stabilizované metabolické procesy.
  • Snížená produkce kožního mazu, která je prospěšná pro mastnou seborrheu.
  • Vzhled nových, zdravých vlasů.
  • Smrt škodlivých mikroorganismů, a to i v klidovém stavu. Tím se zabrání výskytu mnoha chorob, včetně plísňových.

Indikace

  • Počáteční plešatost / alopecie.
  • Lupy / mastná seborrhea.
  • Mastná pokožka hlavy / mastné vlasy (stejná věc, ale různá jména).
  • Během období hormonálních změn v těle, když se takové potíže vyskytnou u vlasů.

Potřebu aplikace může určit pouze tricholog, takže se s ním nejprve musíte poradit.

Před rozhodnutím je důležité se poradit se svým terapeutem, protože kryoterapie je u některých onemocnění těla kontraindikována.

Kontraindikace

  • Existují onemocnění kardiovaskulárního systému, vysoký krevní tlak, trombóza, tromboflebitida.
  • Během těhotenství a kojení.
  • Pro jakékoli chronické onemocnění v akutním stadiu.
  • S epileptickými záchvaty, migrénami, dokonce i v latentním stavu.
  • S neurózami a duševními chorobami.
  • Se zánětlivými procesy v těle, včetně nachlazení.
  • Pokud je pokožka hlavy otevřená, i malé (pupínky, škrábance).
  • S individuální nesnášenlivostí a alergií na nachlazení.

Četnost a trvání léčby

Kryoterapie musí být prováděna v kurzech, jediný postup nepřinese výsledky. Doporučuje se 10 až 20 procedur. Přesné množství a doby odpočinku určují trichologové v závislosti na povaze a závažnosti onemocnění. Obecný kurz je ve většině případů 3 měsíce, z nichž 2 jsou prováděny (20 dní v měsíci) a 1 je určen na odpočinek pokožky hlavy. Pokud se kryoproces používá pouze k prevenci, provádí se 15 procedur každé 2-3 dny.

V některých případech mohou pro dosažení nejlepších výsledků doporučit kombinaci s mezoterapií..

Procedura kryoterapie je bezbolestná a nemá prakticky žádné kontraindikace. Díky tomu získáte zdravou pokožku hlavy a obnovené vlasy. A pokud se takové ošetření provádí ve spojení s pečujícími maskami a technikami, vypadají vlasy jako obálka lesklého časopisu!

Kryomasáž pokožky hlavy

Pokud chcete zlepšit stav svých vlasů, ale již jste vyzkoušeli všechny obvyklé prostředky, je na čase použít kryomasáž hlavy. Tento postup trvá velmi málo času, je příjemný na dotek a přináší velké výhody..

Při použití kryomasáže

Kryomasáž je v podstatě účinek chladu na tělo podél masážních linií. Chlad se získává za použití zkapalněného dusíku. Teplota kapalného dusíku dosahuje –196 ° С. Při zahřátí se změní na páru, ale tato pára má stále velmi nízkou teplotu. Ukázalo se, že kryomasáž je postup chlazení kapalným dusíkem.

Lékař vám může předepsat kryomasáž hlavy v těchto případech:

  • přítomnost lupů;
  • ohnisková plešatost;
  • silné svědění;
  • část konců vlasů;
  • obecně špatný stav vlasů.

Postup se provádí pomocí speciální tyčinky nebo sofistikovanějšího zařízení, které dodává chladný plyn. V důsledku vystavení chladu bakterie umírají, keratinizované kožní šupiny, které ucpávají mazové kanály, zmizí, zvyšuje se krevní oběh.

To vše má velmi příznivý vliv na stav pokožky hlavy a v důsledku toho na stav vlasů. Kryomasáž je vhodná zejména pro lidi s mastnými vlasy, kteří si musí vlasy často umýt, neustále bojovat s mastnými lupy a akné.

Pokud vypadnou vlasy kvůli špatnému zásobení krví, pak po kryomasáži začnou růst mnohem lépe a budou lesklé.

Výsledky akce

V procesu vystavení chladu se cévy stahují, průtok krve se zpomaluje. Ale po chvíli začíná opačná reakce. Svaly se uvolňují, krevní cévy se rozšiřují, zvyšuje se pohyb krve a lymfy. Kůže dostává více kyslíku a potřebných prvků, metabolické procesy jsou intenzivnější.

Je kryomasáž pokožky hlavy nebezpečná? Vede to k poškození kůže a dalším nepříjemným následkům? Odpovědí jsou recenze pacientů.

Zpětná vazba je nejčastěji pozitivní nebo neutrální. Pokud dojde k negativnímu výsledku, je to způsobeno skutečností, že se osoba obrátila na špatného specialistu nebo na kliniku s pochybnou pověstí..

Kryomasáž se používá k léčbě fokální a difúzní alopecie (vypadávání vlasů). Chlad vám také umožňuje zbavit se demodektického svrabu - onemocnění způsobeného podkožním klíštěm. Pokud jsou na hlavě papilomy, bradavice nebo jiné nežádoucí útvary, lze je odstranit aplikací chladu na bod.

Aby účinek trval, musí být kryomasáž provedena alespoň 10krát. Interval mezi procedurami může být 2–3 dny. Někdy se masáž provádí jednou týdně a léčba se prodlužuje o 2 měsíce. Některá onemocnění jsou léčena méně postupy.

Obecné problémy

Cena za masáž hlavy dusíkem je docela dostupná, i když najdete kosmetické salony, ve kterých dosahuje značné velikosti. Postup lze provádět samostatně nebo v kombinaci s jinými způsoby léčby.

Pamatujte, že při dusíkové masáži existují kontraindikace. Nedoporučuje se to dělat lidem trpícím hypertenzí, častými migrénami, infekčními chorobami. Kryoterapie se nepodává pacientům s duševními chorobami, epilepsií a těm, kteří jsou alergičtí na nachlazení.

Jak probíhá kryomasáž? V první fázi je vhodné poradit se s dermatologem nebo trichologem. To vám umožní komplexně vyřešit problém a dosáhnout maximálních výsledků..

  • Když přijdete do kryoterapeutické místnosti, posadíte se, vlasy budete česat a rozčesávat..
  • Vatová tyčinka (kryoaplikátor) se ponoří do nádoby s kapalným dusíkem, kde se ochladí.
  • Poté je kryoaplikátor přiveden na rozchod a držen rovnoběžně s povrchem hlavy.
  • Pak udělají další rozchod, drží se ho holí a tak dále.

Aplikátor se nedotýká pokožky, ale existují postupy, které vyžadují dotek. V tomto případě se provádí rychlým pohybem. Místo tyčinky lze použít speciální zařízení - kryodestruktor. Dodává dusík v malých částech a rovnoměrně ho rozprašuje na malou část těla.

Obecné ošetření vlasové části trvá 10-15 minut. Spolu s ní můžete udělat kryomasáž obličeje. V tomto případě bude obličej vystaven chladu. Tato masáž umožní pokožce vrátit svěžest, červenat se, eliminovat jemné vrásky, pupínky a vyrovnat ovál obličeje. Je důležité dokončit celý kurz předepsaný lékařem. Na konci procedury je nutné poslouchat doporučení specialisty na péči o pokožku hlavy.

Využití kryoterapie pro vlasy a její účinnost

Fyzioterapeutické procedury se často používají jako samostatné nebo doplňkové ošetření dermis. Kryomasáž pokožky hlavy má také výrazný terapeutický účinek, umožňuje vám zbavit se mnoha problémů estetické a fyziologické povahy. Postup se vyznačuje rychlostí jeho provedení, absencí přípravného a rehabilitačního období a neinvazivností..

Vlastnosti postupu

Kryoterapie spočívá v krátkodobém vystavení pokožky velmi nízkým teplotám. K tomu použijte kapalný dusík, což je nehořlavý, inertní a hypoalergenní plyn s bodem varu –196 ° C. Masáž umožňuje rychlé ochlazení tkání bez narušení jejich integrity.

Během terapie se v těle vyvine reakce, která probíhá ve dvou fázích:

  • První fáze. Prekapilární svěrače se stahují, krevní cévy se zužují, krevní oběh se zpomaluje a zvyšuje se viskozita krve. Metabolické procesy a přísun kyslíku jsou inhibovány. Tato reakce umožňuje dermis udržovat teplo..
  • Druhá fáze. Po dokončení expozice dusíku se kapiláry a cévy významně rozšíří. Tzv. Axonový reflex nastává, když svalový tonus klesá a tkáně začínají červenat. Tok lymfy a krve se v této době zrychluje ve srovnání s obvyklým stavem, což vede k aktivnímu vylučování toxických metabolických produktů. Tok krve do pokožky probíhá rychleji, zvyšuje se saturace buněk kyslíkem a živinami, aktivuje se metabolismus a tvorba tepla.

Účinnost

Aktivací metabolických procesů může kryomasáž eliminovat mnoho problémů. Chlazení kapalným dusíkem má dráždivé účinky na receptory dermis, ze kterých pacient nejprve pociťuje intenzivní chlad a poté nával tepla.

Procedura reguluje rytmickou vazodilataci a vazokonstrikci, chrání tkáně před ischemií (nedostatek výživy) a „trénuje“ cévy. Po zpracování při nízkých teplotách se jejich pružnost výrazně zvyšuje. V důsledku toho se zlepšuje proces krevního oběhu, metabolismus kyslíku v pokožce hlavy, reguluje se práce mazových žláz..

Kromě toho jsou ložiska zánětu rychle odstraněna, probudí se spící vlasové folikuly, svědění a lupy zmizí, kadeře získají zdravý vzhled a nastartuje jejich zrychlený růst..

Indikace

Kryomasáž se používá jako další nebo samostatná součást terapie při problémech s dermis a vlasy. Může to být také vynikající preventivní opatření pro lidi, kteří se starají o své zdraví a krásu vlasů..

Je obzvláště užitečné podstoupit léčbu mimo sezónu, kdy tělo potřebuje další nasycení živinami. Vystavení nízkým teplotám na pokožce významně zvyšuje účinnost dalších opatření k obnovení vlasů, jako jsou masky, ampule, péče o salon atd..

Trichologové předepisují postup za přítomnosti patologických změn:

  • mastné lupy a seborrhea;
  • vyčerpání, suchost, ztráta pramenů;
  • počáteční fáze plešatosti;
  • kruhová plešatost;
  • zvýšená citlivost pokožky hlavy na dermis, její neustálé svědění a podráždění;
  • přítomnost chronické únavy a deprese.

Kontraindikace

I přes úplnou bezpečnost kryomasáže je v některých případech přísně zakázáno to dělat. Za přítomnosti řady onemocnění může postup negativně ovlivnit stav nejen pokožky hlavy, ale i celého těla..

Tuto techniku ​​nelze použít v takových případech:

  • alergie na nachlazení;
  • SARS, chřipka, nachlazení;
  • opar během exacerbace;
  • hnisavá vyrážka na dermis;
  • cerebrální ateroskleróza;
  • zvýšený krevní tlak a ischemie srdce;
  • závažné duševní poruchy;
  • epilepsie;
  • přítomnost srpkovité anémie.

Technologie dirigování

Před masáží je vyžadován test na alergii. K tomu se používají různé testy, včetně testů využívajících výpočetní techniku..

Nejběžnější možností je aplikovat kostku ledu na vnitřní stranu předloktí pacienta. Pokud po léčbě dojde k výraznému otoku nebo zarudnutí, nelze léčbu provést. Pokud nedojde k negativním reakcím, můžete okamžitě zahájit terapii.

Aplikace dusíku

Postup vyžaduje určité znalosti zdravotnického personálu. Nejprve se stanoví zóny expozice dusíku. Abyste nepoškodili pacienta a nezpůsobili omrzliny na pokožce, je třeba přísně dodržovat technologii masáže. Lze to provést několika způsoby:

  • lokálně, ovlivňující pouze určitou část hlavy;
  • po celé pokožce hlavy;
  • bodově.

Dusík se nanáší pomocí speciální dřevěné tyče, na jejíž špičce je v několika vrstvách navinut vatový tampon nebo gázový hadřík. Tato technologie se nazývala „rákosová metoda“, protože tento nástroj opravdu vypadá jako bažina.

Aplikátor se ponoří do kryokomory, poté se umístí rovnoběžně s povrchem hlavy. Tekutý dusík se nanáší podél masážních linií rychlým otáčením tyče. Kůže zároveň ostře vybledne, poté také rychle získá svou původní barvu..

Bezkontaktní technika

Masáž lze provádět bez dotyku pokožky aplikátorem. V tomto případě je tyč držena ve vzdálenosti 2-3 mm od dermis a rychle se otáčí. Pacient v tomto okamžiku pociťuje mírné brnění. V každé zóně se nezdržuje více než 5 sekund, oblast se propracuje 2-3krát, aby se dosáhlo požadovaného terapeutického účinku.

Sekaná masáž

Místní dopad na určité body se poněkud liší od předchozích metod. Procedura se provádí stejným způsobem podél masážních linií, ale dusík se neaplikuje na celý povrch ošetřené oblasti, ale na četné body na ní umístěné.

Na každém z nich přetrvávají po dobu 3–5 sekund, přičemž drží aplikátor ne vodorovně, ale svisle, takže pouze jeho hrot je v kontaktu s dermis.

Průběh léčby

Jeden kurz kryomasáže se skládá z 10–15 sezení, z nichž každé trvá 10–20 minut, v závislosti na ošetřované oblasti. Doporučuje se provést postupy za 2 dny.

Mezi návštěvami lékaře se u pacienta mohou objevit vedlejší účinky, jako je zarudnutí pokožky hlavy, které někdy přetrvává až jeden den. Ve vzácných případech také dochází k mírnému odlupování dermis..

Výhody léčby jsou patrné na samém začátku, ale k dosažení trvalého terapeutického účinku mohou být zapotřebí 2–3 kúry. Cena jedné cesty k specialistovi se pohybuje od 1000 rublů.

Na závěr

Cryomassage je časem prověřený postup, který se ukázal jako vysoce účinný v oblasti kosmetologie a dermatologie. Recenze spotřebitelů potvrzují, že po prvním kurzu dochází k výraznému zlepšení stavu kadeří a pokožky hlavy. Terapie vám umožňuje zbavit se nejen kosmetických vad, je zaměřena na probuzení folikulů a zastavení vypadávání vlasů.

Pokud neexistují kontraindikace, můžete tuto službu využít a vyzkoušet její léčivý účinek.